Adviseur helpt bloemenkweker

Agrarische verzekeringen 

Overzicht van alle agrarische verzekeringen

Agrarische verzekeringen 

  • De BedrijfActiefPolis Agrarisch: een compleet pakket voor de belangrijkste agrarische risico’s
  • Particuliere risico’s kunnen meeverzekerd worden. 
  • Brede basisdekking 

Onze agrarische verzekeringen in het kort  

Bent u ondernemer in de glastuinbouw, akkerbouw of veeteelt? Als eigenaar van een agrarisch bedrijf weet u als geen ander waar de kansen en risico’s voor uw bedrijf liggen. Het beheersen van de risico’s is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. U denkt goed na over het verzekeren van uw agrarisch bedrijf. En welke risico's u wilt verzekeren. Als er wat gebeurt, dan wilt u dat uw productie kan doorgaan. Met de BedrijfActiefPolis Agrarisch van Avéro Achmea kiest u voor een verzekeringspakket dat uw belangrijkste risico’s dekt. Met dit op maat gemaakte pakket agrarische verzekeringen voorkomt u dat u dubbel of helemaal niet verzekerd bent. 


Stel uw verzekeringspakket op maat samen met de BedrijfActiefPolis Agrarisch 

De BedrijfActiefPolis Agrarisch is een eenvoudig en overzichtelijk verzekeringspakket. Met korte, heldere taal in de voorwaarden. U kiest uit 24 verzekeringen, verdeeld over 4 rubrieken. Hierin zijn verschillende combinaties te maken. Met de verzekeringen in 3 rubrieken verzekert u uw bedrijfsmatige risico's. En met de verzekeringen in de 4e rubriek verzekert u uw particuliere risico's ook mee. Zo stelt u samen uw adviseur een pakket op maat samen. 

De BedrijfActiefPolis Agrarisch: 24 verzekeringen verdeeld over 4 rubrieken 

Bent u verzekerd op onze ToplandPolis?

Heeft u voor uw agrarische onderneming samen met uw adviseur een ToplandPolis afgesloten? Dan vindt u hier meer informatie over de ToplandPolis met daarbij de verzekeringsvoorwaarden en informatiedocumenten. Heeft u vragen over uw ToplandPolis? Neem dan contact op met uw adviseur. Hij of zij helpt u graag verder.

Wat u nog meer moet weten over agrarische verzekeringen

Veelgestelde vragen over agrarische verzekeringen 

Waarom een agrarische verzekering? 

De agrarische ondernemer die actief is in de akkerbouw, veeteelt of glastuinbouw kent specifieke risico’s. Onze agrarische verzekeringen zijn speciaal ontwikkeld voor de risico’s in deze agrarische sector. Met de BedrijfActiefPolis Agrarisch stelt u 1 pakket samen met de schadeverzekeringen die passen bij uw situatie. Hierbij houden we rekening met 1 of meerdere bedrijfsactiviteiten waarin u actief bent. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. En deze adviseur kan rekenen op een ervaren team van specialisten van Avéro Achmea. 

Welke agrarische verzekeringen zijn er? 

De BedrijfActiefPolis Agrarisch kent 24 verzekeringen verdeeld over 4 rubrieken. 

Locatie Agrarisch 
In de rubriek Locatie Agrarisch verzekert u schade aan of het verlies van agrarische bedrijfsgebouwen en hulpmiddelen. Ook kan u met de verzekeringen in deze rubriek risico’s afdekken voor schade aan of verlies van vee en gewas en de opbrengst ervan. De rubriek Locatie Agrarisch bestaat uit 9 verzekeringsproducten: 
1. Kas 
2. Gebouw 
3. Extra Bouwwerk 
4. Teelt in Kassen 
5. Veehouderij en Teelt in gebouwen 
6. Bedrijfsschade Overig 
7. Inventaris 
8. Voorraad 
9. Teelt Buiten 
 
Bedrijfsactiviteit 

In de rubriek Bedrijfsactiviteit verzekert u de risico's die te maken hebben met de activiteiten die u met uw agrarische bedrijf uitvoert.  De rubriek Bedrijfsactiviteit bestaat uit 5 verzekeringsproducten:
1. Bedrijfsaansprakelijkheid
2. Bedrijfsaansprakelijkheid bestuurders en toezichthouders
3. Bedrijfsrechtsbijstand
4. Goederentransport
5. Zakelijke reis 

Bedrijfsmobiliteit 
In de rubriek Bedrijfsmobiliteit verzekert u motorrijtuigen, aanhangwagens en zelfrijdende werktuigen. De rubriek Bedrijfsmobiliteit bestaat uit 5 producten:

1. Personenauto
2. Bestelauto
3. Vrachtauto
4. Aanhangwagen
5. Rijdend werkmaterieel 

Particulier
Met de verzekeringen in de Rubriek Particulier verzekert u als agrarisch ondernemer uw risico's en die van uw gezin in particuliere hoedanigheid. Bent u een ondernemer of particulier zonder agrarisch bedrijf? Dan kunt u helaas geen verzekering binnen de Rubriek Particulier van de BedrijfActiefPolis Agrarisch afsluiten. Ook niet wanneer u andere zakelijke verzekering bij Avéro Achmea heeft.  De rubriek Particulier bestaat uit onderstaande verzekeringsproducten:
1. Woonhuis
2. Inboedel
3. Aansprakelijkheid particulier
4. Rechtsbijstand particulier
5. Personenauto particulier

Wat dekken de agrarische verzekeringen? 

De verzekeringen binnen de BedrijfActiefPolis Agrarisch van Avéro Achmea zijn op maat gemaakt voor de agrarische sector. Ze dekken de belangrijkste agrarische schaderisico’s.

Wat kost een agrarische verzekering? 

De kosten van agrarische verzekeringen zijn afhankelijk van uw situatie en de keuzes die u maakt. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. 
Alex Kammeraat profielfoto
Alex Kammeraat

Marktmanager zakelijke schadeverzekeringen

Expert agrarische verzekeringen

Kom in contact

Als expert agrarische verzekering gaat Alex graag met u in gesprek. Heeft u een vraag over 1 van de verzekeringen van Avéro Achmea of ontwikkelingen binnen de sector? Neem dan contact op met Alex.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.