Rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekering zakelijk

Ontvang professionele juridische bijstand bij een conflict

Zakelijke Rechtsbijstandverzekering

 • Altijd een vast aanspreekpunt tijdens de behandeling van uw zaak
 • In het 1e gesprek hoort u direct of uw zaak kans van slagen heeft
 • Dekt ook proces- en incassokosten
Onze Rechtsbijstandverzekering in het kort
Een conflict met een medewerker, leverancier of klant kan ingewikkeld zijn en veel tijd kosten. Met de Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven van Avéro Achmea krijgt u professionele juridische bijstand bij zakelijke conflicten. We vergoeden de kosten voor advocaat (door ons ingeschakeld), proces, incasso, reis en verblijf. Met deze verzekering kunt u bovendien terugvallen op deskundige hulp van de specialisten van Achmea Rechtsbijstand.

Ondernemersdesk: uw persoonlijk adviseur met verstand van zaken

Als uw zaak verdere behandeling nodig heeft, krijgt u 1 vaste jurist aangewezen bij deze zakelijke Rechtsbijstandverzekering. Een jurist die affiniteit heeft met ondernemerschap. En die als persoonlijk adviseur uw zaak verder oppakt. Deze jurist verdiept zich in uw zaak en adviseert over de oplossing voor uw situatie. Zijn er andere specialisten nodig? Dan schakelt de jurist deze in. Zodat u tijdens de behandeling van uw zaak altijd 1 vast aanspreekpunt heeft.

Bekijk wat u verzekert met onze zakelijke Rechtsbijstandverzekering

Wel verzekerd

 • rechtsbijstand bij het verhalen van schade op een ander
 • rechtsbijstand bij een geschil over arbeidsrecht
 • de inschakeling van externe specialisten uit het eigen netwerk van Achmea Rechtsbijstand voor €30.000 per gebeurtenis
 • rechtsbijstand door een advocaat naar keuze tot €10.000 per gebeurtenis in een gerechtelijke of administratieve procedure waarbij een advocaat niet wettelijk verplicht is
 • incassobijstand bij een geschil over een niet betaalde rekening van €100 of meer

Niet verzekerd

 • rechtsbijstand bij een geschil dat al speelde voor het afsluiten van deze verzekering
 • rechtsbijstand als het belang van het verzoek minder dan €450 is
 • rechtsbijstand bij een geschil over een belastingaangifte

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Zakelijk Zaken Zekerplan of neem contact op met uw adviseur.

Product voorwaarden Alle voorwaarden

Wat u nog meer moet weten over onze Rechtsbijstandverzekering

Bekijk de aanvullingen op de Rechtsbijstandverzekering

U kunt de Rechtsbijstandverzekering uitbreiden met de dekkingen Optimaal en Bedrijfsmotorrijtuigen Optimaal.

Rechtsbijstandverzekering Optimaal Conflicten met derden? De ondernemer is verzekerd van rechtsbijstand bij geschillen over: het verhalen van schade, arbeidsrecht, afgenomen diensten, goederen of diensten die de ondernemer levert en incassobijstand
Extra optie: Bedrijfsmotorrijtuigen Optimaal Zit de ondernemer of zijn personeel veel op de weg? Dan is uitbreiding met de dekking Bedrijfsmotorrijtuigen een goede optie. Ontstaat er een geschil over het verzekerde voertuig? Dan is juridische bijstand verzekerd

U kunt ons product vergelijken met andere aanbieders

Wij hebben voor deze verzekering informatiedocumenten opgesteld. Hierin ziet u in 1 oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie. Zo vergelijkt u onze verzekering gemakkelijk met andere aanbieders.

Rechtsbijstandverzekering

Veelgestelde vragen over de Rechtsbijstandverzekering

Wat kost een zakelijke Rechtsbijstandverzekering?

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. Hij of zij kan voor u de kosten berekenen. Vind hier uw adviseur.

Kan ik een Rechtsbijstandverzekering afsluiten zonder wachttijd?

Bij de Rechtsbijstandverzekering van Avéro Achmea is dit niet mogelijk. Er is geen dekking voor gebeurtenissen die zich voordoen in de wachttijd. Dit is de periode van 3 maanden vanaf de ingangsdatum van de verzekering. De wachttijd geldt niet voor contractuele geschillen als de overeenkomst is gesloten na ingangsdatum van de verzekering. Ook geldt er geen wachttijd als de nieuwe verzekering aansluit op een eerdere rechtsbijstandverzekering. En het geschil verzekerd is onder die bestaande verzekering.

Is een zakelijke Rechtsbijstandverzekering voor ZZP’ers noodzakelijk?

Dat is afhankelijk van uw exacte werkzaamheden. Uw adviseur kan u helpen om te bepalen of een Rechtsbijstandverzekering voor u noodzakelijk is. Vind hier uw adviseur.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.