Inkomensverzekeringen

Overzicht van alle inkomensverzekeringen

Inkomensverzekeringen

  • Financiële zekerheid
  • Op maat samen te stellen
  • Effectieve ondersteuning

Onze inkomensverzekeringen in het kort

Wanneer u of uw medewerker ziek wordt of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt, heeft dat veel invloed op het inkomen en de bedrijfscontinuïteit. Om financiële risico’s en inkomensterugval op te vangen, biedt Avéro Achmea diverse inkomensverzekeringen aan. Onze Verzuimverzekering vangt voor de werkgever een groot deel van de kosten op van zieke medewerkers. Onze WIA-werknemersverzekering voorkomt financiële problemen bij medewerkers die langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt zijn. En met de WIA-werkgeversverzekering zijn de kosten van een arbeidsongeschikte medewerker verzekerd én houdt de werkgever de regie voor de WGA in eigen hand. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan biedt onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) inkomenszekerheid als u door ziekte niet meer kunt werken.

Onze inkomensverzekeringen

Wat u nog meer moet weten over onze inkomensverzekeringen

Veelgestelde vragen over inkomensverzekeringen

Wat is een (collectieve) inkomensverzekering?

Wanneer een medewerker ziek wordt of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt, kan dit veel invloed hebben op het inkomen en de bedrijfscontinuïteit. Een inkomensverzekering vangt inkomensterugval en financiële risico’s op.

Welke inkomensverzekeringen zijn er?

Avéro Achmea heeft een aantal inkomensverzekeringen:

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of Collectieve AOV
  • Verzuimverzekeringen
  • WIA-verzekeringen

Welke inkomensverzekering kan ik als zelfstandig ondernemer afsluiten?

Als zelfstandig ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomen. Kunt u door ziekte of een ongeval niet meer werken? Dan zorgt een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor een financieel vangnet. Bent u met meerdere ondernemers verantwoordelijk? Dan is vanaf 3 deelnemers een Collectieve AOV mogelijk. Daarnaast profiteert u met de AOV van Avéro Achmea van een uitgebreid dienstenpakket om arbeidsongeschiktheid te voorkomen of om uw herstel te bevorderen. Samen met uw adviseur kunt de AOV van Avéro Achmea samenstellen en afsluiten.

Wat verzekert een inkomensverzekering?

Met onze Verzuimverzekering vangen werkgevers een groot gedeelte van de kosten van zieke medewerkers op. Onze WIA-werknemersverzekering voorkomt financiële problemen bij medewerkers die langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt zijn. En met de WIA-werkgeversverzekering zijn de kosten van arbeidsongeschikte medewerkers verzekerd én houdt de werkgever de regie voor de WGA in eigen hand. Onze (Collectieve) Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt zelfstandig ondernemers inkomenszekerheid bij ziekte.

Hoe kan ik een inkomensverzekering afsluiten?

Al onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijke adviseur. De adviseur kent uw bedrijf, uw bedrijfsrisico’s en uw persoonlijke situatie. Zo bent u verzekerd van een goed advies.