Arbeidsongeschiktheid voorkomen - Arbeidsongeschiktheid voorkomen | Avéro Achmea
Arbeidsongeschiktheid voorkomen
Preventiediensten 

Preventiediensten om arbeidsongeschiktheid te voorkomen

Omdat voorkomen beter is dan genezen

Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer en zzp'er; arbeidsongeschikt raken. Want hoe komt er inkomen als iemand door ziekte langdurig of misschien helemaal niet meer kan werken? Avéro Achmea biedt diverse Arbeids­ongeschikt­heids­verzekeringen zodat er inkomenszekerheid is en de ondernemer terug kan vallen op uitstekende re-integratiediensten. Maar voorkomen is beter dan genezen. Daarom bieden wij diverse preventiediensten aan.

Direct naar

Onze preventiediensten

Risico’s in beeld: medische check-up

Deze check-up helpt om gezondheidsrisico’s op te sporen. De eigen huisarts onderzoekt de algemene gezondheid via:

  • bloedonderzoek
  • gehoortest
  • oogmeting
  • hartslagmeting

Liever de medische check bij een andere arts dan de eigen huisarts? Bel dan de preventiedesk via 013  462 10 59 om een afspraak te maken bij een andere arts.

Goede conditie: Fysiofitheidscan

Via een test onderzoekt de fysiotherapeut conditie, kracht en lenigheid. Na de test krijgt uw relatie meteen een persoonlijk advies om de conditie op peil te houden of te verbeteren. 
 
Uw relatie kan meer informatie over de fysiofitheidscan vinden op fysiofitheidscan.nl. Onder ‘Vind een fysio’ treft hij of zij een overzicht aan van de fysiotherapeuten die de scan kunnen uitvoeren.

Gezond gewicht: Weight Watchers

Te zwaar? Weight Watchers helpt met afvallen door een cursus via internet of op locatie. U kunt uw relatie doorverwijzen naar weightwatchers.nl voor meer informatie en aanmelding.  
 
Avéro Achmea vergoedt:
bij Weight Watchers regulier: de inschrijfkosten en een abonnement voor 4 maanden
bij Weight Watchers Online: de inschrijfkosten en een abonnement voor 8 maanden

Zakelijke vragen: Ondernemersadvieslijn 

Voor vragen over ondernemen kunnen verzekerden contact opnemen met de Ondernemersadvieslijn via 020 74 00 555, of per e-mail via info@vraaghethands.nl.

Counseling- en adviesdienst HANDS

Beoefent de ondernemer een vrij beroep? Dan bestaat de mogelijk gratis gebruik te maken van de onafhankelijke counseling- en adviesdiensten van HANDS. HANDS is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. HANDS helpt om zorgen en problemen zo snel en goed mogelijk op te lossen. Dit gebeurt altijd vertrouwelijk. Een afspraak maken kan via 0800 022 29 99 of info@hands24x7.nl.

Hoe zet u preventiediensten in?

De ondernemer maakt een afspraak met het bedrijf dat de dienst aanbiedt. De rekening betaalt hij of zij in eerste instantie zelf en daarna kan deze worden opgestuurd naar 

aov.preventie@avero.nl of:

AOV Preventiediensten 
Antwoordnummer 69487 
5000 VN Tilburg

De ondernemer ontvangt onze vergoeding vervolgens retour op zijn of haar bankrekening.