beleggen banner

Beleggingsverzekering

Beleggen

Beleggingsverzekering

Wat is een beleggingsverzekering?

Met een beleggingsverzekering bouwt u vermogen op door te beleggen. De eindwaarde van uw beleggingsverzekering is afhankelijk van het resultaat van de beleggingen. Met beleggen loopt u altijd risico.

U kunt geen nieuwe beleggingsverzekering afsluiten. Heeft u een bestaande beleggingsverzekering? Deze loopt gewoon door.

Avéro Achmea heeft nog de volgende beleggingsverzekeringen:

  • Avéro BeleggingsVerzekering Koopsom
  • Avéro Koopsom BeleggingsPlan
  • Avéro BeleggingsPlan
  • Avéro Premie BeleggingsPlan
  • Avéro BeleggingsVerzekering Premie
  • Avéro HypotheekPlan Productvariant C
  • Avéro Hypotheekverzekering

Actuele koersinformatie

Meer informatie over de koersen vindt u hier.

Controleer uw beleggingsverzekering

U wilt dat uw beleggingsverzekering op de einddatum een bepaald bedrag uitkeert. Dit bedrag is uw beleggingsdoel. Het kan zijn dat u uw beleggingsdoel niet haalt. Bijvoorbeeld door tegenvallende beleggingsresultaten. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of u uw beleggingsdoel nog haalt. En of uw verzekering nog past bij uw wensen en verwachtingen.
Ga naar MijnLeven om uw beleggingsverzekering in te zien.

Is uw verzekering verpand?

De pandhouder heeft dan het 1e recht op de uitkering. U heeft bij wijzigingen altijd de toestemming nodig van uw pandhouder.

Uw beleggingsverzekering wijzigen of afkopen?

Wilt u uw beleggingsverzekering wijzigen of afkopen? U vindt hier alle mogelijkheden. Wilt u de begunstigde veranderen of wilt u een switch doorgeven? Ga dan naar Mijn Leven of vul een wijzigingsformulier in.

Bespreek de wijziging met  uw adviseur!

Het wijzigingen van een levensverzekering kan fiscale of juridische gevolgen hebben. Met fiscale gevolgen bedoelen we dat u misschien een deel van de uitkering moet afdragen aan de Belastingdienst. Wij raden u daarom aan om u goed te laten adviseren. Weet u niet meer wie uw adviseur is? Ga naar MijnLeven.
Zoekt u een (nieuwe) adviseur? Ga dan naar advieskeuze.nl

Bekijk ook: