Verzuimverzekering
Vangt voor u de kosten van ziekteverzuim op en biedt u aanvullend verzuimbegeleiding en re-integratie

Een passende verzuimverzekering voor iedere situatie

Zo brengt ziekteverzuim uw bedrijfscontinuïteit niet in gevaar

Een zieke medewerker? Dan bent u wettelijk verplicht hem of haar maximaal 2 jaar door te betalen. Een behoorlijke kostenpost. Gelukkig kunt u deze kosten opvangen met de Verzuimverzekering van Avéro Achmea. Heeft u slechts enkele medewerkers of juist tientallen? Er is voor ieder bedrijf een passende verzekeringsvorm. Bovendien kunt u ook de inzet en vergoeding van verzuimbegeleiding en re-integratie meeverzekeren. Dit is belangrijk omdat u wettelijk verplicht bent alles te doen om een zieke werknemer te laten herstellen.

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. De adviseur kent uw bedrijf en uw bedrijfsrisico’s. Zo bent u verzekerd van een goed advies.

3 redenen om voor deze Verzuimverzekering te kiezen

  • U voorkomt dat ziekteverzuim de voortgang van uw bedrijf in gevaar brengt
  • U voldoet aan uw wettelijke verplichting
  • Op maat samen te stellen

Kies uit 3 verschillende Ziekteverzuimverzekeringen

Kies de arbodienstverlening die bij u past

Naast de verplichte loondoorbetaling, heeft u ook te maken met de ‘Wet verbetering poortwachter’. Deze wet verplicht u onder andere om arbodienstverlening aan te bieden. Volgt u niet alle verplichte stappen, dan kunt u een sanctie van UWV krijgen. U kunt uw verzuimverzekering dan ook uitbreiden met een speciale module Verzuimmanagement. Er zijn 2 verschillende:

  • Verzuimmanager Compleet 
    Optimale ondersteuning vanaf de eerste dag dat uw medewerker zich ziek meldt. U voldoet hiermee altijd aan uw verplichtingen; zowel op het gebied van het voorkomen van verzuim en verzuimbegeleiding als op het vlak van re-integratie. Zet de bedrijfsarts deskundigen in? Dan zijn de kosten daarvan ook gedekt.
  • Verzuimmanager Basis
    Prima arbodienstverlening tegen een laag tarief. Hierbinnen vallen de standaardhandelingen zoals verzuimregistratie, begeleiding en voortgangsbesprekingen. Alle overige kosten, bijvoorbeeld voor interventies en spreekuren, betaalt u aanvullend.

Bij verzuim snel weer aan het werk 

Is 1 van uw medewerkers ziek? U kunt verzuimbegeleiding en re-integratie aanvullend mee verzekeren. U krijgt dus de juiste ondersteuning.

 

Stel op maat samen

U stelt uw verzuimverzekering op samen door te kiezen voor:
een eigen risico in dagen of in geld (conventioneel of stop loss)
welke arbodienstverlening
mogelijke aanvullende re-integratiedienstverlening

Downloads en voorwaarden

Bekijk hier de downloads en voorwaarden van de Verzuimverzekering.

Vind een adviseur

Dat vraagt om een advies op maat. Laat u bijstaan door een gespecialiseerd adviseur. Avéro Achmea werkt alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.