Bouwvakkers aan het werk op bouwplaats

WGA Uitstapverzekering

Zo houdt u de regie voor de WGA in eigen hand en krijgt u uitgebreide preventie- en re-integratiebegeleiding

WGA Uitstapverzekering 

Zonder risico zelf WGA Eigenrisicodrager zijn voor zieke medewerkers

 • U houdt de regie voor de WGA in eigen hand en krijgt uitgebreide begeleiding op het gebied van preventie en re-integratie
 • U voldoet aan uw wettelijke verplichtingen
 • Wij regelen de aanvraag bij de Belastingdienst voor u

Onze WGA Uitstapverzekering in het kort

Wordt 1 van uw medewerkers ziek, of gaat deze na een vast of tijdelijk contract ziek uit dienst? Dan bent u als werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie, zolang hij bij u in dienst is. Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen 35% en 80% arbeidsongeschikt verklaard? Of voor 80% of meer arbeidsongeschikt met kans op herstel? Dan kan hij een uitkering voor de WGA krijgen van UWV. U betaalt hiervoor een premie via de Belastingdienst.

U kunt er ook voor kiezen eigenrisicodrager te worden. U betaalt dan geen premie meer via de Belastingdienst, maar bent gedurende 10 jaar zelf verantwoordelijk voor de WGA-uitkering aan uw medewerkers. En voor hun re-integratie. Zo houdt u de regie in eigen hand, maar loopt u natuurlijk ook een financieel risico. Voor dat risico kunt u de WGA Uitstapverzekering van Avéro Achmea afsluiten.

U voldoet aan al uw verplichtingen

De WGA Uitstapverzekering van Avéro Achmea is bestemd voor werkgevers die actief met re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers zijn. Deze verzekering vergoedt de wettelijke WGA-uitkeringen die u als eigenrisicodrager verschuldigd bent. Avéro Achmea geeft een garantieverklaring af aan de Belastingdienst. Het maximaal te verzekeren salaris bedraagt de WIA-loongrens. Daarnaast ondersteunen wij u met preventie en re-integratie. Zo voldoet u aan alle verplichtingen.

Heeft u meer dan 250 medewerkers? En is de som van de wettelijke WGA-uitkeringen hoger dan het gekozen eigen behoud? Dan vergoedt de WGA Uitstapverzekering Stop Loss de uitkeringen die u als eigenrisicodrager verschuldigd bent. 

Bekijk wat u verzekert met onze WGA Uitstapverzekering

Wel verzekerd

 • alle medewerkers van 16 jaar of ouder die niet ziek zijn op de ingangsdatum van de WGA Uitstapverzekering
 • alle vaste en tijdelijke medewerkers
 • medewerkers die meer dan 35% arbeidsongeschikt zijn

Niet verzekerd

 • medewerkers die al ziek zijn op de ingangsdatum van de WGA Uitstapverzekering
 • directeur-grootaandeelhouders of stagiaires
 • ziektes die ontstaan of erger zijn geworden door opzet of roekeloosheid van u of de medewerker zelf
 • ziektes die ontstaan of erger zijn geworden door ernstige conflicten
 • wanneer er sprake is van fraude

 


Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden WGA Uitstapverzekering of neem contact op met uw adviseur.

Product voorwaarden Alle voorwaarden

Wat u nog meer moet weten over onze WGA Uitstapverzekering

Dit zijn alle dekkingen van de WGA-Uitstapverzekering

 • Wij betalen de WGA Uitkeringen van uw zieke (ex-)medewerkers. Wij betalen ook de wettelijke werkgeverslasten en de overlijdensuitkering.
 • Wij helpen uw arbeidsongeschikte (ex-)medewerkers om weer aan het werk te gaan. Dit is onze WIA re-integratieservice.
 • Wij ondersteunen u bij uw taken en verantwoordelijkheden als Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO). Wil een zieke (ex-)medewerker niet doen wat u of de wet van hem vraagt? Dan zorgen wij ervoor dat u toch aan uw wettelijke verplichtingen kunt voldoen.
 • Heeft u een WGA Uitstapverzekering van Avéro Achmea? En wilt u hulp bij de uitvoering van de taken die horen bij het eigenrisicodragen voor de Ziektewet? Sluit dan ook de module Ziektewetmanagement af. Lees er meer over in onze brochure ziektewet management.

Avéro Achmea biedt u de unieke SUAG Service

SUAG staat voor Status Uitkering Arbeidsgeschiktheid. Verandert UWV de status van uw arbeidsongeschikte medewerker? Dan informeren zij ons direct. Wij passen de WIA vergoeding gelijk aan. U hoeft hier zelf dus niets voor te doen. Zo bieden wij een actueel en overzichtelijk proces.

Bent u eigenrisicodrager voor de WGA? Dan hoeft u alleen maar een machtiging te ondertekenen. 

Belangrijkste voordelen
 • U hoeft geen beschikkingen van UWV naar ons te versturen; wijzigingen worden automatisch verwerkt.
 • Ook uw adviseur hoeft niets te doen.
 • Arbeidsongeschikte medewerkers ontvangen altijd de juiste vergoeding.

U kunt ons product vergelijken met andere aanbieders

Wij hebben voor deze verzekering informatiedocumenten opgesteld. Hierin ziet u in 1 oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie. Zo vergelijkt u onze verzekering gemakkelijk met andere aanbieders.

Veelgestelde vragen over de WGA Uitstapverzekering 

Wat is een WGA Uitstapverzekering?

Wanneer 1 van uw medewerkers ziek wordt, of na een vast of tijdelijk contract ziek uit dienst gaat, bent u als werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie, zolang hij bij u in dienst is. Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen 35% en 80% arbeidsongeschikt verklaard? Of voor meer dan 80% arbeidsongeschikt met kans op herstel? Dan kan hij een uitkering voor de WGA krijgen van UWV. U betaalt hiervoor een premie via de Belastingdienst. U kunt er ook voor kiezen eigenrisicodrager te worden. U betaalt dan geen premie meer via de Belastingdienst, maar bent gedurende 10 jaar zelf verantwoordelijk voor de WGA-uitkering aan uw medewerkers. En voor hun re-integratie. Zo houdt u de regie in eigen hand, maar loopt u natuurlijk ook een financieel risico. Voor dat risico kunt u de WGA Uitstapverzekering van Avéro Achmea afsluiten.

Wat kost een WGA Uitstapverzekering?

De kosten van een WGA Uitstapverzekering zijn afhankelijk van uw situatie en de keuzes die u maakt. Factoren die van invloed zijn op uw premie zijn onder andere bedrijfsactiviteit en de leeftijd en loongegevens van uw medewerkers. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.