Adviseur en ondernemer in gesprek over brandverzekering

Brandverzekeringen voor bedrijven

Bedrijfseigendommen verzekerd bij brand

Brandverzekeringen voor bedrijven

  • Geven rust en zekerheid bij brand
  • Eenvoudig op maat samen te stellen
  • Beschermen ook tegen bedrijfsstilstand

Onze Brandverzekeringen voor bedrijven in het kort

Uw bedrijfspand, machines en voorraad zijn van groot belang voor uw bedrijf. U moet er niet aan denken dat deze door brand of een flinke storm beschadigd raken en u niet meer verder kunt met ondernemen. Met de Brandverzekeringen voor bedrijven van Avéro Achmea verzekert u zich tegen deze risico’s. Ook glas, kasgeld, gekoelde producten en computers zijn te verzekeren. U kiest zelf wat u verzekert zodat onze Brandverzekeringen precies passen bij uw bedrijf.

Onze zakelijke Brandverzekering stelt u zelf samen uit 8 losse verzekeringen. Zo kunt u een verzekering afsluiten voor uw bedrijfspand, uw kasgeld en uw elektronica. 

Kies uit 8 verschillende Brandverzekeringen voor bedrijven

Wat u nog meer moet weten over onze Brandverzekeringen voor bedrijven

Veelgestelde vragen over de Brandverzekeringen voor bedrijven

Wat is een brandverzekering voor uw bedrijfspand?

Met de Brandverzekeringen voor bedrijven van Avéro Achmea verzekert u zich tegen risico’s die brand of een flinke storm met zich meebrengen. Bijvoorbeeld wanneer uw bedrijfspand, machines of voorraad door brand of een flinke storm beschadigd raken en u niet meer verder kunt met ondernemen. Of wanneer glas, kasgeld, gekoelde producten en computers schade oplopen. U kiest zelf wat u verzekert zodat onze Brandverzekeringen precies passen bij uw bedrijf.

Is een brandverzekering voor bedrijven verplicht?

Nee, een brandverzekering is niet verplicht. Toch is het vaak wel verstandig er een af te sluiten. Uw adviseur brengt voor u de mogelijke risico’s in kaart zodat u een weloverwogen beslissing neemt.

Hoeveel is de premie van een brandverzekering voor een bedrijfspand?

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. Hij of zij kan voor u de premie berekenen. Vind hier uw adviseur

Wanneer doet Avéro Achmea een technische inspectie?

Afhankelijk van de aard en omvang van een brandrisico, voeren wij een technische inspectie bij u uit. Met een inspectie proberen we de brandrisico’s inzichtelijk en beter beheersbaar te maken. Dit is goed voor uw bedrijfscontinuïteit. Onze technische inspecteurs helpen u graag met advies over preventie in een vroegtijdig stadium. Zoals voorafgaand aan een bedrijfsverhuizing, in het offertestadium of bij het opstellen van een beveiligingsplan. 

We maken afspraken over verbeterpunten, die we overzichtelijk aan u overleggen in een Preventiescan. Deze afspraken komen ook op de polis.

Wie laat ik de preventieve voorzieningen uitvoeren?

Of het nu gaat om inbraak, leegstandbeheer, elektrakeuringen of brandpreventie, voor iedere vorm van preventie zijn er gespecialiseerde bedrijven in de markt. Veel sectoren hebben een eigen kwaliteitsstandaard, die voor ons als verzekeraar vaak leidend is voor acceptatie. Denk bijvoorbeeld aan BORG, VEB, SCM en Uneto/VNI. Om de keus voor u te vereenvoudigen, hebben wij een aantal van deze landelijk werkende bedrijven geselecteerd in ons Risico Reductieplan. Zo bent u zeker van goede kwaliteit tegen een gereduceerd tarief.

Is een elektrakeuring verplicht?

25% van alle bedrijfsbranden ontstaan in de elektrische installatie. Om dit risico beter beheersbaar te maken, vragen wij bedrijven vanaf €500.000 aan verzekerd belang aan brandrisico’s, om een elektrakeuring volgens de NTA 8220 door een SCIOS Scope 10 gecertificeerd bedrijf te laten doen. Kijk voor meer informatie op averoachmea.nl/elektrakeuring.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.