Man aan het werk in de bouw

Verzuimverzekering Stop Loss

Voorkom onverwacht hoge kosten voor loondoorbetaling aan zieke medewerkers

Verzuimverzekering Stop Loss

Financiële zekerheid bij onverwacht hoge verzuimkosten

 • U weet precies wat uw maximale kosten zijn voor het doorbetalen van loon bij ziekte
 • Volledige uitkering boven het eigen risicobedrag, zonder maximum
 • Wij verhalen schade voor u als het verzuim veroorzaakt is door iemand anders

Onze Verzuimverkering Stop Loss in het kort

U heeft voldoende financiële middelen om de verzuimkosten van uw medewerkers door te betalen. Maar uiteraard wilt u graag onverwacht hoge kosten voorkomen. Bijvoorbeeld als iemand langer dan gemiddeld ziek is of omdat er meer medewerkers dan gemiddeld ziek zijn. Dan kiest u voor de Verzuimverzekering Stop Loss van Avéro Achmea, met een eigen risico in geld in plaats van tijd. U weet elk jaar precies wat u zelf maximaal betaalt voor zieke medewerkers. Deze Stop Loss verzekering is geschikt voor bedrijven met 25 tot 250 medewerkers.

Bekijk wat u verzekert met onze Verzuimverzekering Stop Loss

Wel verzekerd

 • alle medewerkers tot de AOW-leeftijd die niet ziek zijn op de ingangsdatum van de Verzuimverzekering
 • voorheen zieke medewerkers die 4 weken onafgebroken hersteld zijn
 • gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerkers voor het deel dat zij nog werken

Niet verzekerd

 • wanneer de werknemer al ziek was bij aanvang van de verzekering
 • wanneer er sprake is van fraude


Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden Verzuimverzekering Stop Loss of neem contact op met uw adviseur.

Product voorwaarden Alle voorwaarden

Wat u nog meer moet weten over onze Verzuimverzekering Stop Loss

Bepaal zelf wat u verzekert met onze Verzuimverzekering Stop Loss

Met een Stop Loss Verzuimverzekering kiest u voor een eigen risico in geld. U stelt deze verzekering op maat samen door te kiezen voor:
 • dekkingspercentages voor het 1e en 2e jaar
 • eigen risicofactor (uw ‘normale’ verzuim keer de factor van het eigen risico dat u wilt lopen), deze factor is 1,2 óf 1,4 óf 1,5 en kiest u zelf
 • meeverzekeren van werkgeverslasten
 • meeverzekeren van aanvullende arbodienstverlening

U kunt ons product vergelijken met andere aanbieders

Wij hebben voor deze verzekering informatiedocumenten opgesteld. Hierin ziet u in 1 oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie. Zo vergelijkt u onze verzekering gemakkelijk met andere aanbieders.

Veelgestelde vragen over de Verzuimverzekering Stop Loss

Wat is een Verzuimverzekering Stop Loss?

Met een Stop Loss Verzuimverzekering van Avéro Achmea voorkomt u onverwacht hoge kosten voor loondoorbetaling aan zieke medewerkers. Bij deze verzekering heeft u een eigen risico in geld in plaats van tijd. U weet elk jaar precies wat u zelf maximaal betaalt voor zieke medewerkers.

Wat kost een Verzuimverzekering Stop Loss?

De kosten van een Verzuimverzekering Stop Loss zijn afhankelijk van uw situatie en de keuzes die u maakt. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Voor wie is de Stop Loss Verzuimverzekering geschikt?

Heeft u voldoende financiële middelen om de verzuimkosten van uw medewerkers door te betalen? Maar wilt u wel graag onverwacht hoge kosten voorkomen? Dan is de Stop Loss Verzuimverzekering van Avéro Achmea misschien wat voor u. U weet zo elk jaar precies wat u zelf maximaal betaalt voor zieke medewerkers. Deze verzekering is geschikt voor bedrijven met 25 tot 250 medewerkers.

Wat is het verschil tussen een Stop Loss Verzuimverzekering en een conventionele Verzuimverzekering? 

Bij een conventionele Verzuimverzekering bepaalt u zelf hoeveel procent van het loon van een zieke medewerker wordt vergoed. Veelal ligt dit tussen de 70 – 100%. Deze vergoeding krijgt u na een eigen risicoperiode van bijvoorbeeld 2 of 6 weken. Andere periodes zijn ook mogelijk. Bij de Verzuimverzekering Stop Loss betaalt u zelf een deel van de verzuimkosten. Dit heet het eigen behoud. Betaalt u in een jaar meer ziekengeld dan het eigen behoud? Dan betaalt de verzekeraar het verschil.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.