Particulier de adviseur helpt de Agrarische ondernemer

Inboedel­verzekering

Verzekert schade aan uw particuliere inboedel

Particuliere Inboedelverzekering

Verzekert de kosten van schade aan uw particuliere inboedel

 • Dekt ook schade aan spullen die u leent of huurt
 • Diefstalgevoelige inboedel, zoals laptops en gereedschap, verzekerd tot € 35.000
 • Spullen in bijgebouwen zijn meeverzekerd

Onze Particuliere Inboedelverzekering in het kort

In uw woning zijn vaak zaken van waarde aanwezig. Denk aan laptops, sieraden en gereedschap. Schade eraan of verlies ervan is erg vervelend. De Particuliere Inboedelverzekering van de BedrijfActiefPolis Agrarisch verzekert schade aan de inboedel in uw woning en in een bijgebouw door onverwachte gebeurtenissen en door eigen schuld. Ook spullen die u leent of huurt, zijn verzekerd. Net als de spullen die u gebruikt voor een bedrijf, kantoor of praktijk aan huis (bedrijfsinventaris). Bij schade betalen wij de herstelkosten of, als de inboedel niet hersteld kan worden, de dag- of nieuwwaarde van het deel van de inboedel dat beschadigd is. U kunt deze Particuliere Inboedelverzekering alleen afsluiten als u ook een agrarische bedrijfsverzekering van de BedrijfActiefPolis Agrarisch heeft.

Wij betalen de dagwaarde of nieuwwaarde bij schade

De dagwaarde is het bedrag dat uw spullen op het moment van schade waard waren. De nieuwwaarde is het bedrag waarvoor uw spullen nu in een winkel te koop zijn. Wij betalen de dagwaarde of nieuwwaarde van uw spullen als uw spullen niet gerepareerd kunnen worden. Welk bedrag we betalen, hangt af van hoe oud de spullen zijn, waar de schade ontstaan is en welk eigen risico u heeft. U leest er meer over bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

Bekijk wat u verzekert met onze Particuliere Inboedelverzekering

Wel verzekerd

 • schade door brand, kortsluiting, blikseminslag en ontploffing
 • schade door regen, storm, sneeuw, hagel, sneeuw- en waterdruk
 • schade door inbraak en diefstal
 • schade door vallende bomen, voorwerpen of gebouwen
 • schade door rook of roet

Niet verzekerd

 • schade door natuurrampen, zoals een aardbeving of vulkaanuitbarsting
 • schade door langzame grondverzakking, grondverschuiving of bodemdaling
 • schade door langzaam werkende invloeden, bijvoorbeeld verkleuren door de zon
 • schade door een ernstige mate van schuld

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden Particuliere Inboedelverzekering BedrijfActiefPolis Agrarisch of neem contact op met uw adviseur.

Productvoorwaarden Alle voorwaarden

Wat u nog meer moet weten over de Particuliere Inboedelverzekering

U kunt ons product vergelijken met andere aanbieders

Wij hebben voor deze verzekering informatiedocumenten opgesteld. Hierin ziet u in 1 oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie. Zo vergelijkt u onze verzekering gemakkelijk met andere aanbieders.

Particuliere Inboedelverzekering

Veelgestelde vragen over de Particuliere Inboedelverzekering

Wat is een Particuliere Inboedelverzekering?

Deze Particuliere Inboedelverzekering van de BedrijfActiefPolis Agrarisch van Avéro Achmea verzekert de inboedel in uw woning en in een bijgebouw door onverwachte gebeurtenissen en door eigen schuld.

Wat dekt de Particuliere Inboedelverzekering?

De Particuliere Inboedelverzekering van Avéro Achmea dekt schade aan de inboedel in uw woning en in een bijgebouw door onverwachte gebeurtenissen en door eigen schuld. Ook spullen die u heeft geleend of gehuurd zijn verzekerd. Net als de spullen die u gebruikt voor een bedrijf, kantoor of praktijk aan huis (bedrijfsinventaris). U kunt deze Particuliere Inboedelverzekering alleen afsluiten als u ook een agrarische bedrijfsverzekering van de BedrijfActiefPolis Agrarisch heeft.

Wat kost een Particuliere Inboedelverzekering?

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. Hij of zij kan voor u de premie berekenen. Vind hier uw adviseur.

Hoe bepaalt Avéro Achmea de waarde bij schade of diefstal van mijn spullen?

Wij betalen de dagwaarde of nieuwwaarde van uw spullen als uw spullen niet gerepareerd kunnen worden. De dagwaarde is het bedrag dat uw spullen op het moment van schade waard waren. De nieuwwaarde is het bedrag waarvoor uw spullen nu in een winkel te koop zijn. Welk bedrag we betalen, hangt af van hoe oud uw spullen zijn, waar de schade ontstaan is en welk eigen risico u heeft.

Zijn uw spullen vlak voor de schade of diefstal meer waard dan 40% van de nieuwwaarde? Dan betalen wij de nieuwwaarde. Als uw spullen minder waard zijn dan 40% van de nieuwwaarde, dan betalen wij de dagwaarde. Houdt er rekening mee dat u een eigen risico van € 100 heeft bij schades door bijvoorbeeld vallen en (om)stoten.

Kunst, antiek en verzamelingen zijn erg gevoelig voor waardeverandering. Bij schade kijken we daarom naar de daadwerkelijke waarde van deze spullen op het moment van diefstal of beschadiging. Hiervoor schakelen we in de meeste gevallen een expert in.

Kunnen uw spullen gerepareerd worden?
Dan betalen we de reparatiekosten als deze lager zijn dan de dagwaarde van uw spullen. Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van uw spullen? Dan betalen wij u de dagwaarde. 

Zijn uw spullen niets meer waard?
Dan betalen we 10% van de nieuwwaarde.

Hoe bepalen wij de dagwaarde van uw spullen?
Wij bepalen de dagwaarde met afschrijvingspercentages. We gaan hierbij uit van een bepaalde levensduur van spullen. De levensduur is de tijd dat de spullen bij normaal gebruik meegaan.

Voorbeeld: een laptop met een aankoopprijs van minder dan € 1.200 wordt gemiddeld 1 keer in de 4 jaar vervangen. Omdat de laptop het niet meer doet of verouderd is. Als afschrijvingspercentage gebruiken we daarom 25% per jaar. Bij een duurdere laptop of een MacBook is het afschrijvingspercentage 16,6% per jaar. 

In de afschrijvingslijst staat het aantal jaren waarin we afschrijven en het bijbehorende afschrijvingspercentage
Soms zijn er verschillen per merk. Ook kan het zijn dat u erg zuinig bent geweest op uw spullen, waardoor we minder afschrijven. Omgekeerd kan het ook zijn dat wij vinden dat uw spullen meer versleten zijn dan gemiddeld. Dan schrijven wij meer af. Bekijk de afschrijvingslijst. 

Alex Kammeraat profielfoto
Alex Kammeraat

Marktmanager zakelijke schadeverzekeringen

Expert agrarische verzekeringen

Kom in contact

Als expert agrarische verzekering gaat Alex graag met u in gesprek. Heeft u een vraag over 1 van de verzekeringen van Avéro Achmea of ontwikkelingen binnen de sector? Neem dan contact op met Alex.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.