Verzuimverzekering met arbodienst: dat zit zo

Nieuws

Verzuimverzekering met arbodienst: hoe zit dat bij Avéro Achmea?

16 mei 2022 1 minuut

Iedere werkgever is verplicht om minimaal een basiscontract af te sluiten met een arbodienst(verlener). Veel verzuimverzekeraars bieden, logischerwijs, arbodienstverlening gekoppeld aan hun verzuimverzekeringen aan. Veel werkgevers kiezen er dan ook voor om de arbodienstverlening mee te verzekeren in een verzuimverzekering of MKB Verzuim ontzorg-verzekering. Maar een los contract afsluiten met een arbodienst kan ook.

Contractduur en opzegtermijn arbodienst niet altijd gelijk aan verzuimverzekering
Als een werkgever zijn arbodienstverlening via zijn verzuimverzekering heeft geregeld, loopt de contractduur en opzegtermijn van de arbodienst soms gelijk aan die van de verzuimverzekering. Maar soms ook niet. Dan is het bij veel verzekeraars opletten geblazen, meldt Enkwest Opleiding en Advies. En kan de werkgever na opzegging van de verzuimverzekering nog maanden vast blijven zitten aan zijn contract arbodienst. 

Verzuimverzekeringen met arbodienstverlening van Avéro Achmea lopen wel gelijk 
Als een werkgever zijn verzuimverzekering (inclusief arbodienstverlening) van Avéro Achmea opzegt, eindigt tegelijkertijd ook het contract met de arbodienst. Er geldt dus geen aparte contractduur of opzegtermijn voor de arbodienst. Daarnaast is bij Avéro Achmea ook mogelijk om, bij een wijziging van de Verzuimverzekering, alleen de meeverzekerde arbodienstverlening te stoppen en de verzuimverzekering door te laten lopen.

Bron: Enkwest Opleiding en Advies

Ook interessant voor u