vrouw man in magazijn

Preventiemedewerker: online cursus van 1 uur

Nieuws

Tip: online cursus voor preventiemedewerkers

30 nov 2023 1 minuut

Via het Meldloket is er een gratis online cursus voor preventiemedewerkers beschikbaar. Voor iedereen die verantwoordelijk is of wordt voor arbo- en preventietaken in het bedrijf.

Elk bedrijf heeft een preventiemedewerker nodig
Volgens de Arbowet (artikel 13) moet elke organisatie met medewerkers minimaal 1 preventiemedewerker hebben. Een preventiemedewerker helpt de werkgever en collega’s om de wettelijke verplichtingen na te komen. En ongevallen en gezondheidsschade te voorkomen.

Bij een bedrijfsomvang tot 25 medewerkers (uitzendkrachten en stagiairs tellen ook mee) kan de werkgever zelf de preventiemedewerker zijn. Bij meer dan 25 medewerkers moet de werkgever een medewerker deze taak geven.

Deelnemer ontvangt certificaat na succesvolle afronding
Preventiemedewerkers hebben een belangrijke taak. Maar wat moet je er allemaal voor doen? In deze online cursus leert de (aankomende) preventiemedewerker dat stap voor stap en wanneer het hem of haar uitkomt. De online cursus duurt ongeveer 1 uur en bij succesvolle afronding krijgt de deelnemer een certificaat. Ga naar het online Meldloket en start vandaag nog met de opleiding Preventiemedewerker.

Ook interessant voor u