Ervee, Marianne en Jethro

Ervee en Jethro van der Wilk en Marianne Gijs

Oprichters Collectief Alternatieve Therapeuten

Arbeidsongeschiktheid

CAT kiest Collectieve AOV van Avéro Achmea

10 jun 2024 2 minuten

Arbeidsongeschikt raken. We denken er liever niet aan. De 6.200 zorgprofessionals, aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT), denken daar net zo over. Toch moet er vaak iets gebeuren, voordat er iets gebeurt. De persoonlijke ervaring van de oprichters van het CAT onderstreepten dan ook het belang van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering. Niet alleen omdat een AOV voor zelfstandigen in de toekomst wettelijk verplicht wordt. Inkomen verzekeren is goed voor jezelf en voor elkaar, niet omdat het moet.

Het CAT verenigt en vertegenwoordigt als beroepsorganisatie een breed spectrum van alternatieve therapeuten. Variërend van persoonlijke coaches tot zorgprofessionals in de paranormale geneeskunde en dierengeneeskunde. Al sinds de oprichting van het CAT in 1980 zet de familie Van der Wilk zich in voor het vak van alternatieve therapie en de erkende beoefenaars. Om samen te zorgen voor goede kwaliteit van de geleverde zorg. En met hart en ziel mensen te helpen, zonder te veel regels en hoge kosten. Goed verzekerd je werk kunnen blijven doen, hoort daar ook bij. Ook als dat door langdurige ziekte niet of misschien helemaal niet meer kan. Het CAT ging op zoek naar de beste AOV voor haar leden. 

De eerste Collectieve AOV voor leden van een brancheorganisatie
Na een uitgebreid offertetraject, in samenwerking met BAT-verzekeringen, koos het CAT voor de Collectieve AOV van Avéro Achmea. Een uniek moment. Het is voor het eerst dat een brancheorganisatie een Collectieve AOV sluit waarmee leden verzekerd zijn van inkomen en geholpen worden om aan het werk te gaan als dat weer kan. Het past binnen het beeld dat steeds meer brancheorganisaties en beroepsverenigingen zich oriënteren op het collectief verzekeren van arbeidsongeschiktheid voor hun leden, waarbij ze de mogelijkheden onderzoeken om dit te realiseren.

3 regelingen bieden therapeuten flexibele keuze
De Collectieve AOV van Avéro Achmea biedt de aangesloten leden 3 regelingen met verschillende eigenrisicotermijnen van 3, 6 en 12 maanden. Zo kiezen therapeuten een regeling die het beste past bij hun individuele behoeften en financiële situatie. De premie is voor alle deelnemers binnen een gekozen regeling gelijk.

Persoonlijke ervaring onderstreept het belang van een goede AOV
De oprichters van het CAT weten hoe belangrijk een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering kan zijn. Toen geestelijk vader en hypnotherapeut Rob van der Wilk arbeidsongeschikt raakte, bood zijn AOV de broodnodige financiële steun. “Die AOV heeft ons jonge gezin destijds gered van een nare financiële situatie. Dat zullen wij nooit vergeten”, vertelt Marianne Gijs, algemeen directeur CAT. “We zijn blij en dankbaar dat beroepsorganisatie CAT bij Avéro Achmea een Collectieve AOV met zeer goede voorwaarden en een nette prijs kan aanbieden aan onze achterban. Een AOV met mooie voorwaarden en oprechte ondersteuning als het nodig blijkt. Samen met BAT-verzekeringen gaan we aan de slag om onze groeiende achterban voortdurend te wijzen op het belang van een deugdelijke AOV voor de alternatieve zorgprofessional!”

Een Collectieve AOV kan veel betekenen voor ondernemers
Met de keuze voor een Collectieve AOV sluit het CAT zich aan bij de trend en wens van (zelfstandig) ondernemers om samen de risico’s van arbeidsongeschiktheid op te vangen. Wilt u een Collectieve AOV bij uw relaties bespreekbaar maken? Met deze praktische tips zet u de Collectieve AOV op de kaart.

Vragen mag altijd
De Collectieve AOV van Avéro Achmea is een standaard product, maar biedt ook zeker ruimte voor maatwerk. Benieuwd hoe we daarin samen optrekken, van offerte tot contract? Maak gerust een afspraak om de mogelijkheden te verkennen. Bel uw vaste contactpersoon: 055 579 21 00 of bel uw accountmanager. Wij helpen u graag. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Stuurt u liever een e-mail? Ons e-mailadres is: inkomen.avero@achmea.nl.

Ook interessant voor u