Opstalverzekering

Opstalverzekering VvE

Biedt optimale bescherming van het belangrijkste bezit van uw VvE: het gebouw

Opstalverzekering VvE

Financiële zekerheid bij schade aan uw gebouw

 • U voldoet aan uw wettelijke verplichting
 • U krijgt snelle en deskundige hulp bij schade
 • U bepaalt zelf wat u verzekert

Onze Opstalverzekering VvE in het kort 

Als VvE (Vereniging van Eigenaren) bent u eigenaar van uw gebouw. Een grote verantwoordelijkheid. Want wat als er schade ontstaat aan het pand? Bijvoorbeeld wanneer tijdens een harde storm een lekkage aan het dak leidt tot flinke waterschade binnen. Of wanneer kortsluiting in de kelderboxen omslaat in brand. De Opstalverzekering VvE van Avéro Achmea dekt de kosten die kunnen voortvloeien uit materiële schade aan het gebouw, bijvoorbeeld na brand, wateroverlast of inbraak. De Opstalverzekering is wettelijk verplicht voor VvE's.

Gratis deskundigentaxatie voor nieuwe klanten

Bent u een nieuwe klant van Avéro Achmea? Dan taxeren wij gratis de waarde van uw gebouwen (tot € 5 miljoen). Sluit u de Opstalverzekering af voor de vastgestelde waarde? Dan is deze waarde 6 jaar lang het uitgangspunt voor de polis. Dit voorkomt discussie bij schade.

Bekijk wat u verzekert met onze Opstalverzekering voor VvE’s

Wel verzekerd

Schade aan uw gebouw(en) die ontstaan is door

 • brand en het blussen ervan
 • blikseminslag en inductieschade na een blikseminslag
 • inbraak
 • sneeuwdruk en wateropeenhoping
 • ontploffing
 • storm
 • neerslag die onvoorzien via daken, balkons of vensters is binnengedrongen, als gevolg van overlopen van of lekkage aan daken, dakgoten of de bovengrondse afvoerpijpen
 • vandalisme in het gebouw
 • glasschade, indien de dekking glasschade is afgesloten

Niet verzekerd

Schade aan uw gebouw(en) die ontstaan is door

 • overstroming van primaire waterkeringen of aardbeving
 • vandalisme aan de buitenzijde van het gebouw
 • schade die voortvloeit uit of wordt verergerd door slecht onderhoud aan het gebouw
 • schade door illegale activiteiten, zoals hennepteelt en het omkatten van auto´s
 • waterschade nadat neerslag het gebouw is binnengedrongen via bijvoorbeeld openstaande ramen en deuren
 • stormschade aan bijvoorbeeld antennes, zonwering, lichtreclames en uithangborden

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden Gebouwenverzekering VvE Zekerplan of neem contact op met uw adviseur.

Product voorwaarden Alle voorwaarden

Wat u nog meer moet weten over de Opstalverzekering VvE

Onze Opstalverzekering voor VvE’s biedt 2 dekkingen

Uitgebreide Opstalverzekering
Deze dekking verzekert schade aan het gebouw ontstaan door waterschade door leidingbreuk, brand en het blussen ervan, blikseminslag en inductieschade na een blikseminslag, inbraak, sneeuwdruk, wateraccumulatie, ontploffing en storm. Ook dekt u hiermee schade aan uw gebouw ontstaan door neerslag wanneer dit onvoorzien via, daken, balkons of vensters is binnengedrongen als gevolg van overlopen van of lekkage aan daken, dakgoten of de bovengrondse afvoerpijpen. En schade door vandalisme nadat de dader in het gebouw binnengedrongen is.

Extra Uitgebreide Opstalverzekering

Deze dekking verzekert ook schade aan het gebouw ontstaan na schroeien, zengen, smelten, inslag van meteorieten, en het kappen en snoeien van bomen. Ook schade veroorzaakt door paarden en vee is gedekt, net als schade door bijtende stoffen.

U kunt ons product vergelijken met andere aanbieders

Wij hebben voor deze verzekering informatiedocumenten opgesteld. Hierin ziet u in 1 oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie. Zo vergelijkt u onze verzekering gemakkelijk met andere aanbieders.
 

Opstalverzekering VvE

Veelgestelde vragen over de Opstalverzekering VvE

Wat valt er onder de Opstalverzekering VvE?

Schade aan uw gebouw(en) die ontstaan is door

 • brand en het blussen ervan
 • blikseminslag en inductieschade na een blikseminslag
 • inbraak
 • sneeuwdruk en wateropeenhoping
 • ontploffing
 • storm
 • neerslag die onvoorzien via daken, balkons of vensters is binnengedrongen, als gevolg van overlopen van of lekkage aan daken, dakgoten of de bovengrondse afvoerpijpen
 • vandalisme in het gebouw
 • glasschade, indien de dekking glasschade is afgesloten

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden Gebouwenverzekering VvE Zekerplan of neem contact op met uw adviseur.


Is lekkage gedekt binnen de Opstalverzekering VvE?

Schade die is veroorzaakt door neerslag die onvoorzien via daken, balkons of vensters is binnengedrongen, als gevolg van overlopen van of lekkage aan daken, dakgoten of de bovengrondse afvoerpijpen.

Is een gezamenlijke opstalverzekering VvE verplicht?

Ja, deze verzekering is wettelijk verplicht voor iedere VvE.

Kan ik alleen het gebouw verzekeren?

De basisdekking van het VvE Zekerplan is een verzekering voor het gebouw en de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen zijn wettelijk verplicht voor een VvE. U kunt de Opstalverzekering VvE dus niet los afsluiten.

Wat zijn de verschillen tussen de Uitgebreide Opstalverzekering en de Extra Uitgebreide Opstalverzekering?

Bij Extra Uitgebreide Opstalverzekering zijn ook de volgende gebeurtenissen verzekerd: schade aan het gebouw na schroeien, zengen, smelten, inslag van meteorieten, en het kappen en snoeien van bomen. Ook schade veroorzaakt door paarden en vee is gedekt, net als schade door bijtende stoffen.

Wanneer doet Avéro Achmea een technische inspectie?

Afhankelijk van de aard en omvang van een brandrisico, voeren wij een technische inspectie bij u uit. Met een inspectie proberen we de brandrisico’s inzichtelijk en beter beheersbaar te maken. Dit is goed voor uw bedrijfscontinuïteit. Onze technische inspecteurs helpen u graag met advies over preventie in een vroegtijdig stadium. Zoals voorafgaand aan een bedrijfsverhuizing, in het offertestadium of bij het opstellen van een beveiligingsplan. 

We maken afspraken over verbeterpunten, die we overzichtelijk aan u overleggen in een Preventiescan. Deze afspraken komen ook op de polis. 

Wie laat ik de preventieve voorzieningen uitvoeren?

Of het nu gaat om inbraak, leegstandbeheer, elektrakeuringen of brandpreventie, voor iedere vorm van preventie zijn er gespecialiseerde bedrijven in de markt. Veel sectoren hebben een eigen kwaliteitsstandaard, die voor ons als verzekeraar vaak leidend is voor acceptatie. Denk bijvoorbeeld aan BORG, VEB, SCM en Uneto/VNI. Om de keus voor u te vereenvoudigen, hebben wij een aantal van deze landelijk werkende bedrijven geselecteerd in ons Risico Reductieplan. Zo bent u zeker van goede kwaliteit tegen een gereduceerd tarief.

Is een elektrakeuring verplicht?

Dit geldt alleen voor appartementsrechten met een bedrijfsbestemming. De eigenaar van het appartementsrecht moet de elektrakeuring zelf laten uitvoeren. De reden hiervoor is dat 25% van alle branden ontstaan in de elektrische installatie. 

Wij vragen VvE’s met een bedrijfsbestemming vanaf €500.000 aan verzekerd belang aan brandrisico’s, om een elektrakeuring volgens NTA 8220 door een SCIOS Scope 10 gecertificeerd bedrijf te laten doen. Kijk voor meer informatie op averoachmea.nl/elektrakeuring.

Hoe werkt de deskundigentaxatie?

Bent u een nieuwe klant van Avéro Achmea? Dan taxeren wij gratis de waarde van uw gebouwen (tot € 5 miljoen). Sluit u de Opstalverzekering af voor de vastgestelde waarde? Dan is deze waarde 6 jaar lang het uitgangspunt voor de polis. Dit voorkomt discussie bij schade. Na die 6 jaar is een eventuele nieuwe taxatie wel voor rekening van uw VvE.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.