Jack Hommel tijdens Agro sessie in Baarn

Jack Hommel over de BedrijfActiefPolis Agrarisch

Agrarisch

‘De BedrijfActiefPolis Agrarisch is het resultaat van een sterk staaltje samenwerking met adviseurs’

15 jun 2023 2 minuten

Een groot deel van de agrarische ondernemers in Nederland is verzekerd bij Avéro Achmea via een adviseur. Avéro Achmea investeert veel in de samenwerking. “We ondersteunen adviseurs al jaren”, vertelt Jack Hommel, directeur van Avéro Achmea. “Vooral om daarmee de waarde van hun advies te vergroten.” De BedrijfActiefPolis Agrarisch is een nieuwe stap in dat hoofdstuk. “Ik vind het echt een hoogtepunt in onze gezamenlijke dienstverlening.”

Kern van de BedrijfActiefPolis Agrarisch is dat het pakket optimaal aansluit bij de ontwikkelingen in de markt. Daar was behoefte aan. Want de risico’s van agrarisch ondernemers worden steeds complexer. Met dit pakket blijven de risico’s goed afgedekt. Zonder risico op onderverzekering.

Wij staan klaar voor adviseurs met kennis en advies

“De BedrijfActiefPolis Agrarisch geeft agrarisch ondernemers zekerheid”, vat Jack samen. “En een stevige basis om succesvol te blijven ondernemen. Dat vinden we belangrijk, want we dragen de sector een warm hart toe. Onze wortels liggen er.” Hij doelt op Ulbe Piers Draisma die in 1811 in Achlum de basis voor Achmea legde. Samen met enkele boeren. “Ze hielpen elkaar letterlijk uit de brand door voor elkaar garant te staan. De samenwerking van toen leidde tot het Achmea van nu. We zijn nu 1 van de top 3 marktleiders in agrarische verzekeringen. In Leiden hebben we alle kennis en kunde samengebracht. Hier werken onze agrospecialisten. Adviseurs kunnen elke dag een beroep doen op hun unieke kennis, begeleiding en dienstverlening. En met de grote vraagstukken en transities in de agrarische sector die de komende tijd op ons afkomen is dat heel belangrijk.

Zakelijke en particuliere verzekeringen staan samen op 1 polis

Adviseurs bieden hun klanten met de BedrijfActiefPolis Agrarisch 24 verzekeringen aan. Deze zijn verdeeld over 4 rubrieken. Uniek is dat de agrarisch ondernemer ook zijn particuliere risico’s mee kan verzekeren. Het aanvragen van de offerte of het berekenen van de premie verloopt volledig digitaal. “Adviseurs werken hiervoor in een nieuwe online omgeving binnen Podium, ons digitale platform”, legt Jack uit. “Daar kunnen ze meteen met de BedrijfActiefPolis Agrarisch aan de slag.”

Het efficiënte aanvraagproces leidt tot meer tijd voor advies

Daar hoort wel een wat andere manier van werken bij. Zo vragen adviseurs voortaan zelf de offertes aan. En doen ze zelf de premieberekeningen. “We hebben de BedrijfActiefPolis Agrarisch zo ontwikkeld dat we verwachten dat adviseurs tijdwinst boeken. Adviseurs hoeven minder vragen te stellen. Zo blijft er meer tijd over voor advies.” 

‘We werken samen met gespecialiseerde advieskantoren’ 

Om een BedrijfActiefPolis Agrarisch af te sluiten, kunnen agrarisch ondernemers in Nederland bij 75 advieskantoren terecht. Allemaal adviseurs met een specialisme in de agrarische sector. “We kozen voor deze selecte groep omdat de sector heel specifieke risico’s kent”, legt Jack uit. “Klimaatverandering, wet- en regelgeving, vraag naar voedsel, schaalvergroting… Voor het beste advies is zeer specialistische kennis nodig. Die vind je bij deze kantoren.” Andere adviseurs kunnen via deze kantoren, ook toegang krijgen tot de BedrijfActiefPolis Agrarisch. Hoe dit werkt leest u hier12 van deze 75 kantoren waren al in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling. Ze gaven input, leverden feedback en bleken zo een ideaal klankbord voor de ontwikkelaars."

‘De sfeer was fantastisch’

“De agro-kantoren lieten we kennis maken met de BedrijfActiefPolis Agrarisch. Zoals tijdens een sessie in het Bomencentrum in Baarn. Moet je je voorstellen: veel gespecialiseerde agro-advieskantoren in Nederland bij elkaar in 1 zaal. Allemaal adviseurs die enthousiast, kritisch en kundig zijn. Adviseurs ook die graag met ons en met elkaar samenwerken. Dat maakte de sfeer fantastisch.” Jack bezocht ook nog Luyten Adviesgroep in Etten-Leur. “Dat deed ik op de dag dat ze aan de slag gingen als pilotkantoor voor de BedrijfActiefPolis Agrarisch. Heel bijzonder om ze met onze oplossing te zien werken. Dat was genieten.”

‘Ik ben trots op het resultaat’

Inmiddels zijn bijna alle 75 advieskantoren op Podium aangesloten. “Zij ervaren nu allemaal dat het echt efficiënter werkt. Dat ze tegelijkertijd maatwerk kunnen leveren dat past bij deze tijd en bij de markt. Ik ben oprecht trots op het resultaat. Dankzij het sterke staaltje samenwerking tussen adviseurs en Achmea bieden we agrarisch ondernemers wat ‘onze eigen’ Ulbe Piers Draisma in zijn tijd al nastreefde. Zekerheid in bedrijfscontinuïteit. Voor nu en in de toekomst.”

Ook interessant voor u