WIA Excedentverzekering
Zo regelt u voor uw arbeidsongeschikte werknemers aanvulling op het loon boven de WIA-loongrens

WIA Excedentverzekering

Vult het loon aan boven de WIA-loongrens

 • U bepaalt zelf de premieverdeling
 • U betaalt geen premie voor arbeidsongeschikte medewerkers
 • U en uw medewerker krijgen effectieve ondersteuning tijdens het gehele re-integratieproces

Onze WIA Excedentverzekering in het kort

Met de WIA Excedentverzekering van Avéro Achmea vult u het inkomen van uw medewerkers aan bij arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering geeft een aanvulling van 70%, 75% of 80% op het loon boven de WIA-loongrens. De hoogte van de uitkering hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid. U kunt een 5% hogere uitkering optioneel meeverzekeren bij volledige (80% - 100%) arbeidsongeschiktheid. Wilt u precies weten hoe deze verzekering werkt? Vraag dan uw adviseur om uitleg. Hij of zij helpt u graag verder.

Bekijk wat u verzekert met onze WIA Excedentverzekering

Wel verzekerd

 • alle medewerkers vanaf 16 jaar die niet ziek zijn op de ingangsdatum van de WIA Excedentverzekering
 • voorheen zieke medewerkers die 4 weken onafgebroken hersteld zijn
 • gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerkers voor het deel dat zij nog werken

Niet verzekerd

 • wanneer de medewerker niet voor deze verzekering is aangemeld of niet door ons is geaccepteerd
 • wanneer de ziekte is ontstaan of erger geworden door opzet of roekeloosheid
 • wanneer de ziekte is ontstaan of erger geworden door ernstige conflicten
 • wanneer de medewerker al ziek was bij aanvang van de verzekering
 • wanneer er sprake is van fraude

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden WIA Excedentverzekering of neem contact op met uw adviseur.

Wat u nog meer moet weten over onze WIA Excedentverzekering

U kunt de WIA Excedentverzekering combineren met WIA Inkomen op Peil

Heeft u ook onze Inkomen op Peilverzekering afgesloten? Dan vult deze verzekering het loon van de arbeidsongeschikte medewerker aan tot een maximum van €100.000. Kiest u voor de Inkomen op Peil tot €100.000 en heeft u medewerkers in dienst met een jaarloon boven €100.000? Dan vult onze WIA Excedentverzekering het inkomensverlies boven €100.000 aan. Deze combinatie is uniek. 

Een combinatie van Inkomen op Peil tot het maximale dagloon aangevuld met een Excedent vanaf het maximale dagloon is ook mogelijk. 

U kunt ons product vergelijken met andere aanbieders

Wij hebben voor deze verzekering informatiedocumenten opgesteld. Hierin ziet u in 1 oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie. Zo vergelijkt u onze verzekering gemakkelijk met andere aanbieders.

De informatiedocumenten zijn opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt aan deze informatiedocumenten geen rechten ontlenen.

Veelgestelde vragen over de WIA Excedentverzekering

Wat is de WIA-loongrens?

Ieder jaar wordt de WIA-loongrens opnieuw vastgesteld. De WIA-loongrens is per 1 januari 2020 € 57.232,08. De WIA-loongrens is ook bekend als het maximum dagloon of het maximum WIA-uitkeringsloon.

Wat is een WIA Excedentverzekering?

De WIA Excedentverzekering van Avéro Achmea geeft uw arbeidsongeschikte medewerkers een aanvulling van 70%, 75% of 80% op het loon boven het maximum WIA-loon. De hoogte van de uitkering hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid. U kunt een 5% hogere uitkering optioneel meeverzekeren bij volledige (80% - 100%) arbeidsongeschiktheid. Wilt u precies weten hoe deze verzekering werkt? Vraag dan uw adviseur om uitleg. Hij of zij helpt u graag verder.

Wat kost een WIA Excedentverzekering?

De kosten van een WIA Excedentverzekering zijn afhankelijk van uw situatie en de keuzes die u maakt. Factoren die van invloed zijn op uw premie zijn onder andere bedrijfsactiviteit en de leeftijd en loongegevens van uw medewerkers. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Is een WIA Excedentverzekering fiscaal aftrekbaar?

Ja, de premie voor de WIA Excedentverzekering is fiscaal aftrekbaar.
Wij helpen u graag

Voor ondernemers

Uw bedrijf is uniek. En dus wilt u een advies op maat. Wij werken dan ook alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind de adviseur die bij u past.

Voor adviseurs

Weten hoe u een offerte maakt? Meer informatie over het proces bij afsluiten of oversluiten? U vindt hier alle voor u belangrijke informatie.