Loondervingsverzekering
Zekerheid voor u en uw medewerkers

We stopten per 1 oktober 2021 met de verkoop van de Loondervingsverzekering.

We werken aan een nieuwe vorm. De verwachting is dat u deze vanaf september kunt afsluiten. Voor lopende verzekeringen hoeft u niets te doen. Ook uitstaande offertes blijven geldig tot de afgegeven datum. Excuses voor het ongemak.

Loondervingsverzekering

Financiële zekerheid voor medewerkers die beperkt arbeidsongeschikt zijn

 • U betaalt geen premie voor arbeidsongeschikte medewerkers of medewerkers voor wie u een vergoeding uit deze verzekering krijgt
 • U verzekert zich van effectieve ondersteuning tijdens het hele re-integratieproces
 • U kiest uit 3 verschillende uitkeringsduren

Onze Loondervingsverzekering in het kort 

Als werkgever kunt u te maken krijgen met arbeidsongeschikte medewerkers. Dat is zowel voor u als uw medewerkers een vervelende situatie. De Loondervingsverzekering van Avéro Achmea zorgt voor financiële zekerheid en voor effectieve ondersteuning bij re-integratie. Deze verzekering dekt de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor medewerkers die door UWV voor 15% of meer, maar minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn verklaard en geen recht hebben op een wettelijke uitkering. U sluit de verzekering af tot de WIA-loongrens of tot een maximum salaris van €100.000.

U kiest uit 3 verschillende uitkeringsduren:
 • 5 jaar
 • 10 jaar
 • tot de tot de AOW-leeftijd (eventueel gemaximeerd op 67, 68, 69 of 70 jaar)

Bekijk wat u verzekert met onze Loondervingsverzekering 

Wel verzekerd

 • wanneer de medewerker voor minimaal 15% maar minder dan 35% arbeidsongeschikt is
 • tot maximaal de verzekerde eindleeftijd

Niet verzekerd

 • het bedrag boven het gekozen maximum (WIA-loongrens of €100.000)
 • wanneer een medewerker voor meer dan 35% arbeidsongeschikt 
 • wanneer een medewerker voor minder dan 15% arbeidsongeschikt is
 • wanneer de medewerker uit dienst gaat


Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden Loondervingsverzekering of neem contact op met uw adviseur.

Wat u nog meer moet weten over onze Loondervingsverzekering

Veelgestelde vragen over de Loondervingsverzekering

Wat is een Loondervingsverzekering?

De Loondervingsverzekering van Avéro Achmea zorgt voor financiële zekerheid en voor effectieve ondersteuning bij re-integratie van arbeidsongeschikte medewerkers. Deze verzekering dekt de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor medewerkers die door UWV voor minimaal 15% en maximaal 35% arbeidsongeschikt zijn verklaard en geen recht hebben op een wettelijke uitkering. U sluit de verzekering af tot de WIA-loongrens of tot een maximum salaris van €100.000.

Wat kost een Loondervingsverzekering?

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. Hij of zij kan voor u de kosten berekenen. Vind hier uw adviseur.
Wij helpen u graag

Voor ondernemers

Uw bedrijf is uniek. En dus wilt u een advies op maat. Wij werken dan ook alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind de adviseur die bij u past.

Voor adviseurs

Weten hoe u een offerte maakt? Meer informatie over het proces bij afsluiten of oversluiten? U vindt hier alle voor u belangrijke informatie.