Loondervingsverzekering 35-min

Zekerheid voor u en uw medewerkers

Loondervingsverzekering 35-min

Financiële zekerheid voor u of uw medewerkers die beperkt arbeidsongeschikt zijn

 • U kiest of de vergoeding naar uw medewerker gaat of naar uzelf
 • UWV stelt bij de start het arbeidsongeschiktheidspercentage vast dat als basis dient voor een uitkering
 • De hoogte van de vergoeding blijft gelijk tijdens de gekozen vergoedingsperiode

Onze Loondervingsverzekering 35-min in het kort 

Als werkgever kunt u te maken krijgen met arbeidsongeschikte medewerkers. Dat is zowel voor u als uw medewerkers een vervelende situatie. Is uw medewerker na 2 jaar (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid door UWV afgekeurd voor de WIA? Dan zorgt de Loondervingsverzekering 35-min van Avéro Achmea voor financiële zekerheid. En in combinatie met een andere WIA verzekering ook voor effectieve ondersteuning bij re-integratie. Deze verzekering dekt de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor medewerkers die door UWV voor 15% of meer, maar minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn verklaard en geen recht hebben op een wettelijke uitkering. U sluit de verzekering af tot de WIA-loongrens of tot een maximum salaris van €100.000. De vergoeding gaat naar u of naar uw medewerker.

Bekijk wat u verzekert met onze Loondervingsverzekering 35-min 

Wel verzekerd

 • wanneer de medewerker voor minimaal 15% maar minder dan 35% arbeidsongeschikt is
 • een vergoedingsperiode van 1 tot maximaal 10 jaar
 • wanneer de medewerker uit dienst gaat, gaat de uitkering naar de medewerker als de vergoeding naar uzelf gaat

Niet verzekerd

 • het bedrag boven het gekozen maximum (WIA-loongrens of €100.000)
 • wanneer een medewerker voor meer dan 35% arbeidsongeschikt is 
 • wanneer een medewerker voor minder dan 15% arbeidsongeschikt is


Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden Loondervingsverzekering 35-min of neem contact op met uw advise

Product voorwaarden Alle voorwaarden

Wat u nog meer moet weten over onze Loondervingsverzekering 35-min

U kunt ons product vergelijken met andere aanbieders

Wij hebben voor deze verzekering informatiedocumenten opgesteld. Hierin ziet u in 1 oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie. Zo vergelijkt u onze verzekering gemakkelijk met andere aanbieders.

Loondervingsverzekering 35 min

Veelgestelde vragen over de Loondervingsverzekering 35-min

Wat is een Loondervingsverzekering 35-min?

De Loondervingsverzekering 35-min van Avéro Achmea zorgt voor financiële zekerheid en voor effectieve ondersteuning bij re-integratie van arbeidsongeschikte medewerkers. Deze verzekering dekt de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor medewerkers die door UWV voor minimaal 15% en maximaal 35% arbeidsongeschikt zijn verklaard en geen recht hebben op een wettelijke uitkering. U sluit de verzekering af tot de WIA-loongrens of tot een maximum salaris van €100.000.

Hoe wordt de vergoeding berekend?

De vergoeding wordt als volgt berekend: jaarloon voor arbeidsongeschiktheid x arbeidsongeschiktheidspercentage x dekkingspercentage.

Wie ontvangt de vergoeding?

De keuze van begunstigde is aan u. 

 1. U ontvangt de vergoeding als werkgever. In dat geval is de verzekering los te sluiten. Als begunstigde kunt u een vergoeding gebruiken om bijvoorbeeld de werkplek van een arbeidsongeschikte medewerker aan te passen waardoor hij of zij toch het werk kan blijven doen en in dienst kan blijven. Gaat de medewerker uit dienst? Dan gaat een eventuele vergoeding vanaf dat moment direct naar de medewerker toe. 
 2. Uw medewerker ontvangt de vergoeding als aanvulling op zijn of haar (verlaagde) inkomen. In dat geval is de Loondervingsverzekering 35-min alleen in combinatie met een WIA Aanvullingsverzekering te sluiten. 

Hoeveel jaar duurt de vergoeding?

U kunt kiezen hoe lang de vergoeding duurt: van 1 tot en met 10 jaar.

Uit welke dekkingspercentages kan ik kiezen?

U kunt kiezen uit: 70%, 75%, 80%, 90% of 100%.

Wat kost een Loondervingsverzekering 35-min?

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. Hij of zij kan voor u de kosten berekenen. Vind hier uw adviseur.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.