VvE aansprakelijkheid

Aansprakelijkheids­verzekering VvE

Financiële zekerheid bij schade die door het gebouw ontstaat aan bewoners en derden

Aansprakelijkheids­verzekering VvE

Financiële zekerheid bij schade aan bewoners en derden

  • U voldoet aan uw wettelijke verplichting
  • Snelle en deskundige hulp bij schade aan derden
  • Beschermt het vermogen van uw VvE tegen claims van derden

Onze Aansprakelijkheidsverzekering VvE in het kort 

Als VvE (Vereniging van Eigenaren) bent u eigenaar van uw gebouw. Een grote verantwoordelijkheid. Wat als een bezoeker van uw gebouw struikelt over een losliggend drempeltje en een been breekt? Of een lek in de parkeergarage veroorzaakt schade aan de daar geparkeerde auto's? Het vermogen van uw VvE kan ernstig worden aangetast als u deze schade zelf moet betalen. De Aansprakelijkheids-verzekering VvE van Avéro Achmea dekt de financiële gevolgen van schade die via het gebouw ontstaat aan bewoners en bezoekers of hun spullen. De VvE Aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht, behalve voor VvE's uit 1973 en daarvoor.

U krijgt een dekking van €2.500.000 per aanspraak
Met deze Aansprakelijkheidsverzekering is het maximaal verzekerd bedrag per aanspraak €2.500.000. Uw eigen risico per aanspraak bij zaakschade is €125.

Bekijk wat u verzekert met onze Aansprakelijkheidsverzekering VvE

Wel verzekerd

  • schade aan derden die aan het werk zijn in het gebouw
  • schade aan bewoners en bezoekers van het gebouw

Niet verzekerd

  • schade die de verzekerde met opzet of roekeloosheid veroorzaakt heeft
  • schade door diefstal, vermissing, verlies of verwisseling van zaken
  • schade aan zaken van een huurder die aantoonbaar veroorzaakt is door achterstallig onderhoud
  • schade aan zaken van anderen die tijdelijk in beheer of opslag zijn


Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering VvE Zekerplan of neem contact op met uw adviseur.

Product voorwaarden Alle voorwaarden

Wat u nog meer moet weten over de Aansprakelijkheidsverzekering VvE

U kunt ons product vergelijken met andere aanbieders

Wij hebben voor deze verzekering informatiedocumenten opgesteld. Hierin ziet u in 1 oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie. Zo vergelijkt u onze verzekering gemakkelijk met andere aanbieders.

Aansprakelijkheidsverzekering VvE

Veelgestelde vragen over de Aansprakelijkheidsverzekering VvE

Wat dekt de Aansprakelijkheidsverzekering VvE?

Deze verzekering dekt de financiële gevolgen van schade die via het gebouw ontstaat aan bewoners en bezoekers of hun spullen. Ook schade aan derden die in het gebouw aan het werk zijn, is gedekt.

Wat is een Aansprakelijkheidsverzekering VvE?

De Aansprakelijkheidsverzekering voor VvE’s is een wettelijk verplichte verzekering voor alle VvE's uit 1974 en daarna. Deze verzekering dekt de financiële gevolgen van schade die via het gebouw ontstaat aan bewoners en derden of hun spullen. 

Wat kost een Aansprakelijkheidsverzekering VvE?

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. Hij of zij kan voor u de premie berekenen. Vind hier uw adviseur.

Waarom sluit ik als VvE een Aansprakelijkheidsverzekering af?

Als VvE bent u wettelijk gezien eigenaar van het gebouw en dus ook verantwoordelijk voor eventuele schade die het gebouw veroorzaakt. De particuliere verzekeringen van de eigenaren vergoeden deze schade niet. De Aansprakelijkheidsverzekering van het VvE Zekerplan wel. Voor alle VvE’s die zijn opgericht in of na 1973 is de Aansprakelijkheidsverzekering een wettelijk verplichte verzekering. 

Kan ik alleen het gebouw verzekeren?

De basisdekking van het VvE Zekerplan is een verzekering voor het gebouw en de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen zijn wettelijk verplicht voor een VvE. U kunt de Opstalverzekering VvE dus niet los afsluiten.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.