Opleiding RVI® weer van start in najaar 2022

Volmachten

Opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement 2022 en 2023

27 jul 2022 1 minuut

Samen met Avans Hogeschool willen we in het najaar 2022 en voorjaar 2023 weer starten met de praktijkgerichte postbachelor opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI®). Speciaal voor mkb-adviseurs die hun kennis over (verzekerd) verzuim en inkomen willen uitbreiden. En meer willen weten over het sociale zekerheidsstelsel.

Het hele speelveld kennen
Om Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement te worden, is het belangrijk het hele speelveld te kennen. Van de sociale wetgeving tot en met de positie van intern en extern betrokken partijen.

Wie is er in het speelveld betrokken en heeft welke belangen?
Wie neemt uiteindelijk beslissingen?
Wat mag je van een bedrijfsarts verwachten?
Hoe handel je bij een arbeidsconflict?
Wat doe je als een medewerker een voorstel voor passende arbeid weigert?
Zijn werkgevers zich wel voldoende bewust van de sturingsmogelijkheden om het verzuim te verminderen?

In de RVI®-opleiding komen al deze vragen aan de orde. De praktijkgerichte invalshoek zorgt voor veel herkenning en levendige discussies.

Inhoud: 5 thema's in 8 dagen
In 8 dagdelen behandelen we:

financieel risicomanagement
arbeidsrecht
verzuimmanagement
veranderkunde
examentraining 

In de opleiding komen alle financieel juridische aspecten bij verzuim en arbeidsongeschiktheid, in relatie met de realiseerbare kostenbesparing, aan de orde.

Examen: 1 uur mondeling inclusief beoordeling en feedback
Na de leergang volgt er geen schriftelijk examen, maar een mondeling examen van 1 uur inclusief beoordeling en feedback. De insteek van dit mondelinge examen is ‘visie, verstand en vaardigheden’. De uitslag van het examen volgt direct.

Studiebelasting: 4 uur per lesdag en 8 uur examenvoorbereiding
De 8 lesdagen zijn 2-wekelijks op dinsdag of woensdag van 15.00 tot 20.30 uur. Reken op gemiddeld 4 uur voorbereiding per lesdag. Goed voorbereid starten aan het examen vraagt minimaal 8 studie-uren.

Erkend postbachelordiploma van Avans Hogeschool
Cursisten die de opleiding succesvol afronden, ontvangen het erkende postbachelordiploma Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) van Avans Hogeschool.

Interesse?
Meld u aan bij Volmachtspecialist Inkomen René van Harrewijn. Bel 06 511 42 304 of stuur een mail naar rene.van.harrewijn@achmea.nl.

Ook interessant voor u