Gevolgen voor dekkingen door corona en Oekraïne  

Volmachten

Invloed van corona en situatie Oekraïne op onze reisverzekeringen

30 mrt 2022 1 minuut

Het coronavirus is helaas de wereld nog niet uit. Daarnaast heeft de situatie in Oekraïne ook een wereldwijde impact op de maatschappij. Wat betekent dit voor onze reisverzekeringen? We zetten de gevolgen voor u op een rij.

Corona en onze reisverzekeringen: coulance quarantainedekking uitgebreid
Het coronavirus is helaas de wereld nog niet uit. Daarom breidt Avéro Achmea voor de doorlopende reisverzekeringen binnen het Compleet Bij Elkaar Pakket (CBEP) en ParticulierOpZeker (POZ) het coulancebeleid met quarantainedekking uit.

We vergoeden de extra reis- en verblijfkosten van alle gezinsleden
De uitbreiding van de coulanceregeling betekent dat we ook de extra reis- en verblijfkosten vergoeden voor gezinnen die op hun reisbestemming in quarantaine moeten bij een positieve PCR-test en/of bij ziekte door Covid-19 van 1 of meer gezinsleden.

Deze coulanceregeling geldt tussen 18 februari 2022 en 31 december 2022
Deze uitgebreide quarantainedekking geldt alleen voor gebieden met kleurcode oranje. Voor reisbestemmingen in gebieden met kleurcode rood vergoeden we de extra reis- en verblijfkosten niet. In oktober beloordelen we de situatie opnieuw. We houden u op de hoogte!

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Oekraïne is rood

Code rood betekent dat het te gevaarlijk is om ernaartoe te reizen. Onze Reisverzekering biedt ook geen dekking voor schade veroorzaakt door, of direct gevolg van een gewapend conflict. Heeft u op dit moment (subagenten met) relaties die in Oekraïne zijn? Laat hen dan registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo blijven zij op de hoogte van de laatste informatie. Bekijk ook de informatiepagina van het Verbond van Verzekeraars. En onze veelgestelde vragen en antwoorden over de situatie in Oekraïne en onze dekkingen.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Onze Volmacht experts helpen u graag. 

Ook interessant voor u