Martin Suithoff

'Maak financiële problemen bespreekbaar'

Martin Suithoff, oprichter Geldfit.nl

Ondernemen

Help uw relaties – óók als het financieel even tegenzit

Martin Suithoff - Algemeen directeur bij Nederlandse Schuldhulproute en oprichter van geldfit.nl

29 jun 2021 5 minuten

Als adviseur wilt u uw relaties helpen. Bij groei en uitbreiding, maar ook als het even tegenzit. Hoe maak je financiële problemen bespreekbaar? Veel ondernemers schamen zich ervoor. Toch is een goed gesprek op het juiste moment belangrijk. Om erger te voorkomen. Avéro Achmea werkt met een netwerk aan partners samen aan een gezond mkb. Martin Suithoff is algemeen directeur bij Nederlandse Schuldhulproute en oprichter van Geldfit.nl. Dat platform biedt ondernemers een laagdrempelige test. Met als uitkomst een aantal concrete handvatten om financiële zorgen aan te pakken. “Het gesprek wordt daarmee een stuk makkelijker voor de adviseur.”

Met de Geldfittest ontdekt de ondernemer hoe hij er financieel voorstaat en waar hij terecht kan voor eventuele hulp. 

geldfit.nl/zakelijk

Dit jaar vulden al 200.000 mensen de test in op geldfitzakelijk.nl
“Door corona verwachten we dit jaar veel meer bezoekers op geldfitzakelijk.nl. Waarschijnlijk zitten we al op een half miljoen tests voor het einde van het jaar. Ongeveer 15.000 daarvan zijn ondernemers. Zij doen de test en krijgen vervolgens advies. Om het laagdrempelig te houden, maken we het zo eenvoudig mogelijk. De bezoeker krijgt een paar vragen. Die zijn voor iedereen makkelijk te beantwoorden. Je hoeft dus niet je hele boekhouding erbij te halen. Aan het eind vul je je postcode in. Daarna krijg je automatisch te zien welke instanties en regelingen bij jou in de buurt passende hulp bieden.”

Het gaat erom dat ondernemers kunnen doorgaan 
“Natuurlijk willen de meeste ondernemer het liefste door. Daar zetten we dus op in, door zoveel mogelijk ondernemers in de juiste richting te wijzen. Ons netwerk van partners is daarom ook nadrukkelijk publiek-privaat. Van verzekeraars en nutsbedrijven tot gemeenten en de belastingdienst. Hoeveel faillissementen we voorkomen is moeilijk te meten, maar dat we per jaar enkele 10.000-en ondernemers op het juiste spoor zetten is zeker. Dat is de belangrijkste stap. Mijn oproep aan alle adviseurs van Nederland is dan ook: stuur uw relaties door als u financiële zorgen ziet. Naar www.geldfitzakelijk.nl, of naar ons gratis telefoonnummer 0800-8115. Zo helpt u uw relaties ook als het even flink tegenzit.”

Persoonlijk advies is zo belangrijk. Als een ondernemer een berichtje van een officiële instantie krijgt, dan staat dat verder van hem af dan wanneer zijn adviseur vriendelijk op zijn schouder tikt.

Wat Geldfit.nl doet is eenvoudiger dan het lijkt
“Het gaat maar om 1 ding: zorgen dat een ondernemer de problemen niet laat oplopen. Want dan komt een faillissement dichtbij en is er vaak schuldbemiddeling nodig. Dat willen we voorkomen en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken. Onafhankelijke adviseurs kunnen daar een unieke rol in spelen. Kijk, wij werken ook met banken, energiebedrijven en telefoonmaatschappijen als partners. Die zien allemaal op hun manier dat een ondernemer betalingsproblemen heeft. Maar als een ondernemer in die situatie een berichtje van een officiële instantie krijgt, dan staat dat verder van hem af dan wanneer zijn vertrouwde adviseur hem vriendelijk op zijn schouder tikt. Daarom is persoonlijk advies zo belangrijk. Daar kunnen we zoveel ondernemers mee helpen. En voorkomen dat ze vroegtijdig hun bedrijf moeten staken.”

We willen het zo makkelijk mogelijk maken om ondernemers te helpen

“Om het gesprek over financiële zorgen aan te gaan moet je alle drempels wegnemen. Ook voor een adviseur. Het moet zo makkelijk mogelijk zijn. Daarom is Geldfit.nl een ideaal hulpmiddel. Een testje adviseren is makkelijker dan meteen de problemen aankaarten. De ondernemer ziet dan zelf hoe hij ervoor staat. In een volgend gesprek kan de adviseur erop terugkomen. En dan staat de deur voor een goed gesprek meestal wel open.”

Wilt u weten hoe u uw relaties goed adviseert bij financiële zorgen? Avéro Achmea helpt u graag op weg. Met een uitgebreid partnernetwerk van experts.

Ook interessant voor u