Jacqueline, Sergey en Sanne (v.l.n.r.) over Contract Zekerheid

Coassurantie

Zo vliegt Avéro Achmea de komende prolongatie aan vanuit Contract Zekerheid

26 jun 2023 2 minuten

Eind vorig jaar is het programma Contract Zekerheid van het VNAB van start gegaan. Met als belangrijkste doelstellingen het gezamenlijke prolongatieproces optimaliseren, verzekerbaarheid stimuleren en daarmee de klanttevredenheid verhogen. Jacqueline, Sergey en Sanne (v.l.n.r. op foto) vertellen u er graag meer over.

Wat is Contract Zekerheid?
Sanne: “Binnen het programma Contract Zekerheid, dat is gestart via het VNAB, willen de betrokken partijen het prolongatieproces optimaliseren. De afspraken die zij maken, zorgen voor een betere samenwerking in de keten. Hierdoor weet de klant ruim op tijd hoe en waar hij of zij verzekerd is.”

Wat zijn de doelstellingen van het programma Contract Zekerheid?
Sanne: “Om de afspraken duidelijker te maken, heeft de kerngroep een aantal plateaus vastgesteld. Waar we nu naar toe werken als keten, is het als verzekeraar op tijd communiceren van het voorlopige en definitieve beleid. Zodat de makelaar genoeg tijd heeft om te onderhandelen of een nieuwe verzekeraar te zoeken. Is de situatie per klant duidelijk? Dan geeft de makelaar dit zo snel mogelijk door aan de verzekeraar, zodat beide partijen de administratieve afwikkeling kunnen starten. Het uiteindelijke doel is dat de klant binnen 3 maanden na aanvangsdatum een polis en nota ontvangt, en dus zekerheid heeft over het contract. Deze afspraken bij elkaar noemen we plateau 1. In de volgende plateaus worden de tijdslijnen nog strakker neergezet.” 

Wat is de status nu?
Sanne: “Op dit moment zijn zowel verzekeraars als makelaars druk bezig om de interne werkprocessen aan te laten sluiten op de gemaakte ketenafspraken. Dit zal voor de ene partij wat makkelijker gaan dan voor de andere, maar de intentie is er zeker. Voor ons als Avéro Achmea is het zeker geen makkelijke klus, maar het scheelt dat onze tijdslijnen al erg dicht bij die van plateau 1 lagen.” 

Hoe vliegt Avéro Achmea de komende prolongatie aan?
Jacqueline: “Avéro Achmea zit in de klankbordgroep van het VNAB en volgt de tijdslijnen en processen vanuit het programma Contract Zekerheid. Voor 1 juli liggen de contouren van ons prolongatiebeleid 2023/2024 klaar. Ondertussen bereiden we ons voor op de volgende processtap. Het definitieve proces en format van aanlevering hebben we nog niet vastgesteld. Wel sorteren we alvast voor, zodat we op 1 september het Contract Zekerheid beleid voor onze prolongatie kunnen volgen.”

Wat betekent dit voor de prolongatiedossiers?
Sergey: “Wij zijn nu al aan het communiceren over de prolongatie conform het format van het VNAB. Concreet betekent dit dat de Excel lijst per branche en per makelaar verstuurd wordt. Daarnaast zijn we ook bezig het format van het lijstwerk en het interne proces te optimaliseren.”

Tip!
Ga naar de website van het VNAB voor meer informatie over het programma Contract Zekerheid. En bekijk wat het betekent voor uw interne processen en lijstwerk. 

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op
Sanne Hoekman: manager Acceptatie Aansprakelijkheid - Sanne.Hoekman@achmea.nl - 06 220 59 120
Jacqueline Dekker: manager Acceptatie Technisch & Varia - Jacqueline.Dekker@achmea.nl - 06 228 96 307
Sergey Niunco: manager Acceptatie Transport - Sergey.Niunco@achmea.nl - 06 227 91 873

Ook interessant voor u