Gerard Rooks

Groei van uw advies

Vergroot de waarde van uw advies als trusted advisor

Groei van uw advies

Vergroot de waarde van uw advies als trusted advisor

  • Versterk de relatie met uw klant
  • Adviseer naast verzekeringen ook over preventie, risicomanagement en diensten
  • Proactief en doelgericht adviseren; zonder dikke rapporten

Adviseren in een veranderende wereld

Andere energie vormen, technische ontwikkelingen, krapte op de arbeidsmarkt, en de snelle ontwikkeling van AI. Kortom uw relatie heeft te maken met een diversiteit aan risico’s. Daardoor is het van belang dat uw advies verder gaat dan alleen verzekerbare risico’s. Dit biedt u de kans om uw advies uit te breiden. Om boven de verwachting van de klant uit te stijgen, u te onderscheiden van collega’s. Een trusted advisor zijn. Bijvoorbeeld met aandacht voor preventie, bedrijfscontinuïteit of duurzame inzetbaarheid. Zo vergroot u de waarde van uw advies.

Risicogestuurd adviseren

Uw rol als adviseur verbreedt en verdiept. U heeft het vast wel eens meegemaakt. Dat u weerstand ervaart bij een klant als u tijdens een adviesgesprek preventie en onverzekerbare risico’s aankaart? Tijdens onze trainingen gaat u onder andere hiermee aan de slag. Zo leert u hoe u risicomanagement op een actuele en doelgerichte manier inzet. Geen dikke rapporten, maar focus op een goed gesprek tussen adviseur en ondernemer.

Nieuwe businessmodellen

U heeft vast al ervaring opgedaan met het adviseren over risico’s die verder gaan dan verzekeringen. Zoals bedrijfscontinuïteit in tijden van crisis, preventie of duurzame inzetbaarheid. Daarmee hoopt u boven de verwachting van uw klant uit te stijgen en uzelf te onderscheiden.

 

De praktijk blijkt weerbarstiger. Uit ons onderzoek met de universiteit Twente bleek dat adviseurs het lastig vinden om bijvoorbeeld risicomanagement in de breedte bespreekbaar te maken. Dus, hoe pakt u dit aan?

 

Onder begeleiding van onze consultants gaat u aan de slag met:

  • Klantgericht werken,
  • Adviesgerichte klantdialoog,
  • Ontdek en stuur de klantverwachting,
  • Waardepropositie,
  • Storytelling.

Ontwikkelingen in onder meer de maatschappij, techniek en de (arbeids)markt spelen een steeds grotere rol binnen het hedendaagse ondernemen. 

Wat levert het u op

Gerard: “Ontwikkelingen in onder meer de maatschappij, techniek en de (arbeids)markt spelen een steeds grotere rol binnen het hedendaagse ondernemen. U bent nu in staat in- en externe factoren mee te nemen in uw adviesgesprek. Tijdens deze gesprekken met uw klant kaart u nu ook ambities en doelstellingen aan. En naast verzekeringen bespreekt u onder andere preventie en risicomanagement. U kunt nog beter het goede gesprek aangaan en een breed advies geven aan uw klant. Wat u een trusted advisor maakt”.

Vorm

De vorm is maatwerk. U kunt denken aan advies, consultancy en training.
Gerard Rooks
Gerard Rooks

Senior Consultant Voorzie

Expert persoonlijke ontwikkeling en groei

Kom in contact

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met Gerard Rooks.