Medische keuring arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Snel naar...
​Medische acceptatie voor arbeidsongeschiktheidsverzekering

​Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen wij u voor de acceptatie een gezondheidsverklaring laten invullen. Hoe dat werkt, leggen we u graag uit.

​Wel of niet een gezondheidsverklaring invullen?

 • U bent werkgever
  U sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor uw werknemers. Uw werknemer hoeft dan geen gezondheidsverklaring in te vullen. Een uitzondering daarop is als uw werknemer heeft besloten om niet deel te nemen aan de verzekering en later op deze beslissing terugkomt.
 • U bent werknemer
  Uw werkgever heeft voor u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. U hoeft dan geen gezondheidsverklaring in te vullen. Een uitzondering daarop is als u hebt besloten om niet deel te nemen aan de verzekering en later op deze beslissing terugkomt.
 • U bent particulier of zelfstandig ondernemer
  U sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor uzelf. Dan vragen wij u om een aantal gezondheidsvragen te beantwoorden (Inkomen Continu Compact) of bellen wij u om samen met u telefonisch een gezondheidsverklaring in te vullen (Inkomen Continu Compleet). Afhankelijk van de gegevens uit de telefonische gezondheidsverklaring kunnen wij vragen om aanvullende medische gegevens.
Medische keuring is geen standaardprocedure
De ingevulde gezondheidsverklaring kan ons aanleiding geven om een medische keuring te laten doen. Een medische keuring is echter geen standaard onderdeel van het acceptatietraject.
 
Meer informatie
Het Verbond van Verzekeraars heeft over dit onderwerp twee folders uitgebracht:
 1. U moet worden gekeurd! En nu? (Als u een medische keuring moet ondergaan naar aanleiding van uw gezondheidsverklaring)
 2. U moet worden gekeurd! En nu? (Als u een medische keuring moet ondergaan door de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren)

Daarnaast heeft het Verbond van Verzekeraars een acceptatie stappenplan en een toelichting uitgegeven. Wij volgen het beleid zoals is omschreven in de folders. Als u een klacht hebt over ons medisch acceptatiebeleid, neemt u dan contact met ons op.

 

Meer lezen over de Gezondheidsverklaring

 
Terug naar boven