man e-bike

Wij volgen de definities van Wegenverkeerswet

Volmachten

Zijn e-bikes verzekerd op de voorraad- en inventarisverzekering?

25 apr 2024 1 minuut

Regelmatig krijgen wij de vraag of e-bikes verzekerd zijn op de voorraad- en inventarisverzekering van de BedrijfActiefPolis. In dit artikel leggen wij u graag uit wat de regels zijn.

E-bikes zijn geen motorrijtuigen en dus verzekerd op de voorraad- en inventarisverzekering
Dit komt omdat wij de definities van de Wegenverkeerswet volgen. Deze wet maakt een verschil tussen motorrijtuigen en fietsen met trapondersteuning (lees e-bikes):

Motorrijtuig
Alle voertuigen, bestemd om anders dan langs spoorstaven te worden voortbewogen uitsluitend of mede door een mechanische kracht, op of aan het voertuig zelf aanwezig dan wel door elektrische tractie met stroomtoevoer van elders, met uitzondering van fietsen met trapondersteuning.

Fietsen met trapondersteuning
Fietsen die zijn voorzien van een elektrische hulpmotor met een nominaal continu vermogen van maximaal 0,25 kW (250 Watt) en waarvan de aandrijfkracht geleidelijk vermindert en tenslotte wordt onderbroken wanneer het voertuig een snelheid van 25 km/h bereikt, of eerder, indien de bestuurder ophoudt met trappen.

Speedpedelecs, snorfietsen en bromfietsen zijn wel motorrijtuigen 
Deze voertuigen vallen niet onder de definitie van een fiets met trapondersteuning. En zijn dus niet verzekerd op de voorraad- en inventarisverzekering van de BedrijfActiefPolis. Dit geldt ook voor e-bikes waarvan de snelheidsbegrenzer is gemanipuleerd of die een gashendel hebben voor motorondersteuning boven de 6 kilometer per uur.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op
Wilt u meer weten over het verzekeren van e-bikes? Uw accountmanager of onze branchespecialisten helpen u graag. Kijk voor contactgegevens op Contactpersonen Volmachten.

Ook interessant voor u