Tegemoetkoming voor kleine werkgevers

Volmachten

Vanaf 2022 financiele tegemoetkoming kleine werkgevers

26 jan 2022 1 minuut

Het kabinet komt kleine werkgevers tegemoet voor de kosten van loondoorbetaling en ziekte. Vanaf 1 januari 2022 geldt er een gedifferentieerde Arbeidsongeschiktheidsfonds-premie (Aof-premie) voor werkgevers. Daarnaast is de grens tussen kleine en middelgrote werkgevers aangepast voor de premieberekening voor de Werkhervattingskas (Whk). Wat betekent dit voor uw relaties?

Gebruik verlaging Aof-premie voor afsluiten MKB Verzuim ontzorg-verzekering
Vanaf 1 januari 2022 geldt er een gedifferentieerde Aof-premie, de premie van het Arbeidsongeschiktheidsfonds. Dit betekent dat kleine werkgevers minder Aof-premie gaan betalen dan (middel)grote werkgevers. Dit premievoordeel kunnen zij gebruiken om zich te verzekeren tegen de financiële risico’s van loondoorbetaling bij ziekte. Zoals de MKB Verzuim ontzorg-verzekering van Avéro Achmea. Via Atosi maakt u bovendien snel offerte- en premieberekeningen.

Ook gedifferentieerde premie voor de WGA
De ondergrens van kleine werkgevers gaat omhoog van 10 naar 25 werknemers (maal het gemiddelde loon). Deze ondergrens van 25 gaat ook gelden voor de Whk-premie, de premie van de Werkhervattingskas. Hierdoor betalen meer kleine werkgevers vanaf 1 januari 2022 een Whk-sectorpremie. Van belang voor het eigenrisicodragerschap voor de WGA. Is het bijvoorbeeld goedkoper en aantrekkelijker om bij UWV te verzekeren? Of is het eigenrisicodragerschap een betere keuze voor uw relatie? 

Wilt u weten wat deze wetswijziging concreet betekent?
Lees dan het volledige nieuwsartikel op onze website.

Heeft u vragen? Bel uw vaste contactpersonen van Volmacht Inkomen       

Ook interessant voor u