mensen bijeenkomst

Start in voorjaar 2023 met opleiding RVI®

Nieuws

Start in maart 2023 met opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI®)

22 feb 2023 1 minuut

Samen met Avans Hogeschool willen wij in het voorjaar en najaar 2023 weer de praktijkgerichte postbachelor opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement organiseren. Speciaal voor mkb-adviseurs die hun kennis over (verzekerd) verzuim en inkomen willen uitbreiden. En meer willen weten over het sociale zekerheidsstelsel.

Het hele speelveld kennen
Om Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement te worden, is het belangrijk het hele speelveld te kennen. Van de sociale wetgeving tot en met de positie van intern en extern betrokken partijen. 

Wie is er in het speelveld betrokken en heeft welke belangen? Wie neemt uiteindelijk beslissingen? Wat mag je van een bedrijfsarts verwachten? Hoe handel je bij een arbeidsconflict? Wat doe je als een medewerker een voorstel voor passende arbeid weigert? Zijn werkgevers zich wel voldoende bewust van de sturingsmogelijkheden om het verzuim te verminderen? 

Tijdens de opleiding komen al deze vragen aan de orde. De praktijkgerichte invalshoek zorgt voor veel herkenning en levendige discussies.

RVI-docent Jack Damen:

Naast docent arbeidsrecht bij Avans+/Scire ben ik ook arbeidsrechtadvocaat. En sta ik werkgevers (maar ook werknemers) bij in arbeidsrechtelijke kwesties. Zoals ontslagkwesties, maar ook kwesties over ziekte/arbeidsongeschiktheid. Vooral bij dit laatste onderwerp proef ik bij heel wat werkgevers onkunde en onwetendheid met niet zelden kostbare fouten tot gevolg. Niet vreemd, want de werkgever is in de eerste plaats een ondernemer bij wie het ondernemen voorop staat. Daarom is het belangrijk dat de ondernemer zich laat bijstaan door goede adviseurs, zeker op het gebied van ziekte/arbeidsongeschiktheid. Het onderdeel arbeidsrecht van de RVI-opleiding voorziet daarin. Het zorgt ervoor dat de RVI-adviseur goed beslagen ten ijs komt en de ondernemer op dit gebied kan voorzien van een goed onderbouwd advies.

Inhoud
In 8 dagdelen behandelen we:
• financieel risicomanagement 
• arbeidsrecht 
• verzuimmanagement
• veranderkunde
• examentraining 

In de opleiding komen alle financieel juridische aspecten bij verzuim en arbeidsongeschiktheid, in relatie met de realiseerbare kostenbesparing, aan de orde. 

Examen
Na de leergang volgt geen schriftelijk maar een mondeling examen van 30 minuten inclusief beoordeling en feedback. De uitslag volgt direct. De insteek van dit mondelinge examen is ‘visie, verstand en vaardigheden’ en gaat in op de opgedane kennis tijdens de leergang.

Studiebelasting
Reken op gemiddeld 4 uur voorbereiding per lesdag. De 8 lesdagen zijn 2-wekelijks op dinsdag of woensdag van 15.00 tot 20.30 uur (inclusief maaltijd). Goed voorbereid starten aan het examen vraagt minimaal 8 studie-uren. 

Diploma
Cursisten die de opleiding succesvol afronden, ontvangen het erkende postbachelordiploma Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) van Avans Hogeschool.

Locaties
Zwolle – start 6 maart 2023
Utrecht – start 11 oktober 2023

Interesse?
Meld u aan bij branchespecialist Inkomen René van Harrewijn. Bel 06 511 42 304 of stuur een mail naar rene.van.harrewijn@achmea.nl.

Ook interessant voor u