Aanpassing dekking Goederentransport

Nieuws

Oekraïne en de gevolgen voor onze Goederentransportverzekering

21 mrt 2022 1 minuut

De situatie in een land kan snel veranderen. De oorlog in Oekraïne heeft een wereldwijde impact op de maatschappij. En helaas ook op onze Goederentransportverzekering. We zetten de gevolgen voor u op een rij.

Aanpassing dekking oorlogsrisico Goederentransportverzekering
Heeft u relaties met een Goederentransportverzekering? Dan zijn wij door de dreigende situatie helaas genoodzaakt de verzekering aan te passen. Begin maart hebben wij u en uw relaties met een Goederentransportverzekering hierover geïnformeerd. Dit zijn de aanpassingen:

  • De dekking tegen oorlogsrisico van de Goederentransportverzekering voor zendingen met een zeeschip of luchtvaartuig van, naar en in bepaalde gebieden vervalt per 15 maart.
  • Goederentransporten met een zeeschip of luchtvaartuig die voor 15 maart zijn begonnen, blijven gedekt tegen het oorlogsrisico.
  • In sommige gevallen kunnen wij besluiten het oorlogsrisico opnieuw te verzekeren, bijvoorbeeld bij een humanitair transport.

Wij blijven de ontwikkelingen aandachtig volgen  
De onzekerheid over de impact en de omvang van de oorlog is groot. Dit betekent ook dat wij extra maatregelen kunnen nemen als de situatie daar om vraagt. Indien nodig verruimen we het gebied waar de dekking vervalt. Of moeten we de dekking van het stakersrisico ook opzeggen. Wij informeren u en uw relatie hier dan opnieuw over.  

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Heeft u vragen over deze aanpassingen? Of over een nieuwe aanvraag Goederentransport? Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur via 088 462 46 18. Mailen kan ook naar CBDschade@avero.nl

Ook interessant voor u