Laurens van Keken

Bijna met pensioen: Laurens van Keken

Nieuws

Laurens van Keken: ‘Tijd om te stoppen is aangebroken’

28 aug 2023 1 minuut

Laurens van Keken van de Commerciële Binnendienst Schade Bedrijven in Leeuwarden gaat bijna met pensioen. Op vrijdag 1 september 2023 is Laurens 45,5 jaar in dienst van Achmea. ‘Een mooie datum om te stoppen met mijn werkzaamheden voor Achmea en met pensioen te gaan’, aldus Laurens.

Op 1 maart 1978 begonnen bij Levob verzekeringen (Amersfoort)
Mijn eerste baan was onder andere het screenen van klanten op de “zwarte” lijst. Dit gebeurde toen nog handmatig op een groot groen scherm. Je was echt de Sjaak als je een relatie moest controleren met namen als Jansen of De Vries. Dan was je menig fiche verder voordat je wist of de klant acceptabel was. Bij Levob kreeg ik de kans om door te groeien naar acceptant Verkeer, Brand en Recreatie verzekeringen. Ook ben ik met veel plezier een aantal jaren volmacht beheerder geweest van de Europeesche. Een maatschappij kon toen nog een volmacht hebben van een andere maatschappij.

In 2007 fuseren Levob en Avéro Achmea
In 2007 kreeg ik de mogelijkheid het werk te volgen naar Leeuwarden als Acceptant Particulieren. Uiteraard in goed overleg met mijn vriendin zijn we ook gaan wonen in Leeuwarden. Van deze beslissing heb ik gelukkig geen moment spijt gehad. 

In 2017 van Particulieren naar Acceptant Bedrijven 
Bij Avéro Achmea heb ik op latere leeftijd (57 jaar) de mogelijkheid gekregen én aangepakt om als Acceptant Bedrijven verder te gaan. Deze werkzaamheden heb ik tot op heden met heel veel plezier gedaan. 

Een tijd van komen en een tijd van gaan
Nu Avéro Achmea aan de vooravond staat van vele digitale ontwikkelingen en ik hier maar een staartje van kan meemaken, heb ik (met lichte spijt) besloten om te stoppen op de mooie leeftijd van 65 jaar. 

Hobby’s? Nog niet
Na ruim 45 jaar werken, heb ik besloten om eerst maar eens te wennen aan het feit dat je je tijd helemaal anders kunt inrichten. Daarna komen de hobby’s ongetwijfeld vanzelf aan de orde. 

Dankjewel allemaal!
Uiteraard ga ik de contacten met mijn collega’s en het intermediair missen. Ik wil dan ook heel graag mijn collega’s bedanken voor de manier waarop ze mij als een import-Fries destijds een warm welkom hebben geheten. Dat geldt ook voor de fijne contacten die ik altijd met intermediairs heb gehad. Enorm bedankt allemaal. 

Laurens van Keken

Ook interessant voor u