Inbraakpreventie bij bestelauto’s voorkomt een hoop financiële schade

11 mrt 2020
5 minuten
Nieuws

Bij diefstal van spullen uit een bestelauto wordt een bedrijf meestal geconfronteerd met een hoop schade. Niet alleen aan de bestelauto, maar ook door het eigen risico in geval van schade aan of diefstal van de lading. Als de schade tenminste verzekerd is. Inbraakpreventie kan daarom helpen.

Het treffen van niet-elektronische preventiemaatregelen kan de potentiële dief afschrikken
Naast of in plaats van elektronische beveiliging kunnen organisatorische en mechanische beveiligingsmaatregelen een optie zijn. Denk hierbij aan het stallen van auto’s met diefstalgevoelige zaken op een terrein afgesloten met hoge hekwerken. Of, nog beter, in een deugdelijk afgesloten pand. Ook parkeren onder een lantaarnpaal kan al diefstal- en inbraakbeperkend werken. 

Als dat niet kan, is het monteren van speciale laadruimtesloten een mogelijkheid 
Die kunnen ook bescherming bieden als de bestelwagen even onbeheerd wordt achtergelaten. Laadruimtesloten worden door diverse leveranciers aangeboden. Wij noemen er een paar:

Het is aan de verzekerde om voor extra maatregelen te kiezen, om schade te voorkomen of te beperken.

Bel ons gerust als u vragen heeft
U bereikt ons op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 18. U kunt ook een e-mail sturen naar accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl. Wij helpen u graag.