Hacktest 

Helpt de systemen van uw relaties veiliger te maken

Hacktest 

Check systemen op kwetsbaarheden

  • Een analyse door een ethisch hacker
  • Begeleiding en praktisch advies
  • Check systemen op kwetsbaarheden
Cybercrime is 1 van de grootste risico’s voor mkb’ers. Phishing, ransomware of een hack kan grote gevolgen hebben voor de bedrijfscontinuïteit. Met een risicoanalyse van ThreadStone helpt u uw relaties met de bewustwording van cyberrisico’s. 

Uw advies is relaties veel waard. Ook als het gaat over het online beschermen van hun bedrijf

De kans dat uw relatie in de toekomst door een cyberincident getroffen wordt, neemt alleen maar toe. Criminelen en hackers worden steeds innovatiever, brutaler en professioneler. Het is niet meer de vraag óf uw relatie getroffen wordt, maar wanneer en wat dan de impact is. Als een ondernemer zich bewust is van de risico’s en de impact, kan hij of zij maatregelen treffen en de financiële schade beperken. Met een Hacktest weet uw relatie wat hij kan verbeteren of nog moet aanpassen om systemen veiliger te maken. En de kans op een cyberincident te verkleinen. 

Een ethisch hacker test met een Hacktest apparatuur en websites op mogelijke cyberrisico’s

De zwakke plekken in websites, online systemen en eventuele kwetsbaarheden in de beveiliging van een bedrijf komen via deze Hacktest boven water. Een zogenoemde ethisch hacker van ThreadStone analyseert de gegevens en geeft praktisch advies. Een ethisch hacker is een ‘goede’ hacker die beveiligingssystemen en netwerken test. Hij of zij snapt hoe een hacker denkt en hoe in te breken in systemen. Daarom is een ethische hacker dé persoon om zwakheden en beveiligingslekken te analyseren.

Wij werken samen met ThreadStone

ThreadStone startte in 2014 met een belangrijke missie: het internet veiliger maken. Zowel voor kleine als grote mkb-organisaties biedt ThreadStone betrouwbare, praktische en betaalbare cybersecurity-oplossingen. De zelfontwikkelde oplossingen levert ThreadStone vanaf servers in Europa. ThreadStone is een 100% Nederlandse organisatie.

Maak nu een afspraak voor een Hacktest

Voor deze dienst werken we samen met onze partner ThreadStone. Uw relatie sluit de overeenkomst met ThreadStone. Avéro Achmea bemiddelt hierin. Ook verloopt de verdere communicatie tussen uw relatie en ThreadStone. 

Hoe werkt het?

1. Vul het formulier in. Dit kan uw relatie als ondernemer zelf doen. Of samen met u als adviseur. Vult u als ondernemer het formulier zelf in? Laat ook weten of we uw adviseur op de hoogte mogen stellen.
2. Binnen 1 werkdag neemt een expert van ThreadStone contact met de ondernemer op om de situatie door te spreken.
3. De ondernemer krijgt per e-mail een offerte van ThreadStone.
4. Gaat de ondernemer akkoord met de offerte, dan test een geautomatiseerde scan de websites, online systemen en/of interne systemen op beveiligingslekken.
5. Een ethische hacker van ThreadStone analyseert de resultaten.
6. Na afloop van de analyse krijgen de ondernemer en zijn IT-verantwoordelijke uitleg en advies via een virtueel overleg. Naar wens kunt u als adviseur ook aansluiten bij dit gesprek. Uw relatie ontvangt het rapport om na te lezen.
7. Tot slot ontvangt de ondernemer een factuur van ThreadStone.

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan

Vul uw gegevens in:

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe u kunt afmelden, onze privacypraktijken en hoe we ons inzetten om uw privacy te beschermen en respecteren.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een Hacktest inzetten?

Bedrijven worden steeds digitaler en veel processen verlopen online. Dit biedt veel kansen, maar vergroot ook de risico’s op een cyberincident. En zo’n incident op een onveilige website of netwerk kan grote gevolgen hebben: denk aan reputatieschade en financiële schade. Met de Hacktest brengt ThreadStone de risico's in kaart zodat de eigen ICT-expert deze kan aanpakken. Zo wordt de kans op een cyberincident een stuk kleiner.

U krijgt meer gemoedsrust
Meer dan 75% van de websites en bedrijfsnetwerken zijn niet goed genoeg beveiligd. Met de Hacktest komt u er snel achter of dat bij u ook zo is. ThreadStone controleert uw systemen op meer dan 100.000 mogelijke beveiligingslekken.

U heeft minder kans op een boete vanuit AVG
De overheid adviseert om regelmatig een kwetsbaarhedenscan uit te laten voeren. En zo’n test sluit aan bij de ‘passende technische maatregelen’ van de AVG-wet.

Mijn bedrijf heeft al allerlei ICT-beveiliging zoals antivirus, firewall, back-up en hosting. Waarom zou ik ook nog een Hacktest doen?

Vaak zijn bedrijven toch kwetsbaar omdat updates bijvoorbeeld niet zijn geïnstalleerd, standaard wachtwoorden gebruikt worden, poorten op een firewall onbedoeld openstaan of geen gebruik wordt gemaakt van goede SSL-certificaten. Cybercriminelen maken misbruik van dit soort kwetsbaarheden. Met deze Hacktest krijgt u inzicht in deze technische kwetsbaarheden van uw systemen.

Voor wie is deze Hacktest bedoeld?

De Hacktest is er voor elke organisatie, hoe groot of klein dan ook. 

 Kunnen mijn eigen IT’ers ook een Hacktest uitvoeren? 

Het uitvoeren van Hacktesten is een specialisme. De experts van ThreadStone doen niets anders. Zij zijn gespecialiseerd in het vinden van de kwetsbaarheden. Daarnaast controleert ThreadStone uw systemen op meer dan 100.000 kwetsbaarheden met automatische tools. Deze tools worden dagelijks aangevuld met de laatst bekende kwetsbaarheden. Veel IT’ers hebben deze specialistische kennis niet.

Wat kost een Hacktest?

De kosten voor een Hacktest beginnen vanaf € 450 exclusief BTW. De kosten zijn afhankelijk van uw situatie. ThreadStone maakt voor u een passende offerte voor uw situatie. De eventuele kosten voor de te nemen maatregelen zijn daarbij niet meegenomen. Uw adviseur helpt u graag verder bij het aanvragen van een offerte voor een Hacktest.