WerkgeverZeker 
Vergoedt schade aan medewerkers door ongevallen

WerkgeverZeker verzekering

Zo biedt u uw medewerkers optimale zekerheid

 • Dekt financiële risico’s van Goed Werkgeverschap
 • Dekking tijdens werk, woon-werk verkeer, thuiswerken en in privétijd 
 • Geen juridisch getouwtrek over de aansprakelijkheid

Onze WerkgeverZeker verzekering in het kort

Uw medewerkers goed beschermen bij arbeidsgerelateerde ongevallen? Met de WerkgeverZeker verzekering van Avéro Achmea biedt u uw medewerkers optimale zekerheid. Deze verzekering heeft een ruimere dekking dan de Collectieve Schadeverzekering voor Inzittenden.

U sluit deze verzekering af samen met de Aansprakelijkheidsverzekering

De WerkgeverZeker verzekering afsluiten? Dat doet u samen met de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven. U profiteert van premiekorting.

Kies de dekkingen die u wilt verzekeren

Bekijk wat u verzekert met de WerkgeverZeker verzekering

Wel verzekerd

U leest in bovenstaande tabel welke risico’s onze WerkgeverZeker verzekering dekt.

Niet verzekerd

 • schade ontstaan door opzet
 • schade ontstaan door asbest
 • schade ontstaan door luchtvaartuigen
 • schade die onder de WA-verzekering van het motorrijtuig valt
 • schade waarbij een sociale voorziening of private verzekering dekking biedt
 • gevaarlijke sporten en snelheidswedstrijden
 • rampenbestrijding als primaire taak
 • misdrijven, drank- en/of drugsgebruik

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk de voorwaarden WerkgeverZeker verzekering ZakenZekerPlan of neem contact op met uw adviseur.

Wat u nog meer moet weten over onze WerkgeverZeker verzekering

U kunt ons product vergelijken met andere aanbieders

Wij hebben voor deze verzekering informatiedocumenten opgesteld. Hierin ziet u in 1 oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie. Zo vergelijkt u onze verzekering gemakkelijk met andere aanbieders.

De informatiedocumenten zijn opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt aan deze informatiedocumenten geen rechten ontlenen.

Veelgestelde vragen over de WerkgeverZeker verzekering

Kan ik nu het beste een WerkgeverZeker verzekering, een Collectieve Schadeverzekering Inzittenden of een verzekering voor Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen afsluiten?

De WerkgeverZeker verzekering heeft een ruimere dekking dan de Collectieve Schadeverzekering voor Inzittenden en de verzekering voor Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen. Met de WerkgeverZeker dekt u de meeste werkgeversrisico’s rondom ongevallen van medewerkers. Een ruime dekking waarmee u ruim voldoet aan uw zorgplicht. Veel verzekeringsoplossingen in de markt kennen nog een aansprakelijkheidsvereiste. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor zowel werknemer als werkgever. De WerkgeverZeker verzekering voorkomt dit en verzekert werkgeversrisico’s zonder dat hier een aansprakelijkheidsvereiste voor geldt.

Wat zijn de verzekerde bedragen?

Voor rubriek 1 tot en met 4 kunt u kiezen uit een verzekerd bedrag van €1.250.000 of €2.500.000 per gebeurtenis. Voor rubriek 5 en 6 kunt u kiezen uit 1 keer jaarloon bij overlijden en 2 keer jaarloon bij invaliditeit. Het dubbele (respectievelijk 2 en 4 keer) is ook mogelijk.
Wij helpen u graag

Voor ondernemers

Uw bedrijf is uniek. En dus wilt u een advies op maat. Wij werken dan ook alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind de adviseur die bij u past.

Voor adviseurs

Weten hoe u een offerte maakt? Meer informatie over het proces bij afsluiten of oversluiten? U vindt hier alle voor u belangrijke informatie.