Risico Reductie Plan - Kluizen

Bescherming bij brand of inbraak

Elke onderneming heeft ongetwijfeld waardevolle bedrijfsdocumenten en misschien wel geld in huis. Dit soort zaken kan het beste in een inbraakwerende kluis bewaard worden die ook bestand is tegen brand. Brandkasten zijn er in alle soorten en maten.

Laat de keuze van de degelijkheid van de brandkast afhangen van het doel dat deze dient. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale datasafes met extra temperatuurbescherming. Of sleutelkluizen met geïntegreerd sleutelbeheer, ideaal voor bijvoorbeeld garagebedrijven die met grote aantallen sleutels te maken hebben.

Vrijstaande kasten tot 1.000 kg kunnen het beste verankerd worden. Daarmee verkleint het risico van diefstal van de hele kast. Laat kluizen echter altijd door specialisten installeren. De indicatie van de waardeberging is te vinden in de lijst van de SKB (Stichting Kwaliteitsbeoordeling Brandkasten), de lijst van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) en de VGW (Vereniging Geld- en Waardeberging).

Preventietips

Preventieadvies Oplossing Voordeel
Waardepapieren opbergen in inbraak- en brandwerende kast Inbraak- en brandwerende kasten Integer, vakbekwaam advies op maat
Kasgeld opbergen in inbraakwerende kast Sleutelkluizen Gratis levering
Sleutels van motorrijtuigen opbergen in braakwerende kast Gratis verankeren onder de 1.000 kg
Back-ups bewaren in datasafe Gratis trilcontact op de kluis

Onze partner

Voor ons Risico Reductie Plan hebben wij voor kluizen de volgende partner voor u geselecteerd:

BK Brandkasten
Papland 12 
4206 CL Gorinchem
0345 52 32 29 

risicoreductieplan@bkbrandkasten.nl 

www.bkbrandkasten.nl