Risico Reductie Plan - Keuring elektrische installaties       

Voorkom brandschade door regelmatig onderhoud en keuringen

U heeft er misschien wel ervaringen mee: ‘een mannetje’ inschakelen voor het uitbreiden of aanpassen van een elektrische installatie. Maar wist u dat 25% van alle brandschade wordt veroorzaakt door elektrische installaties?

Om brandschade te voorkomen, is het belangrijk dat werkzaamheden die verband houden met elektrische installaties uiterst zorgvuldig en vakkundig uitgevoerd worden. Denk aan kortsluiting, te hoge weerstand, beschadigde kabels, losse verbindingen en halogeenverlichting. 

Laat elektrische installaties daarom regelmatig onderhouden en keuren. Wij vragen in sommige situaties om een keuring volgens NTA 8220 door een SCIOS Scope 10 gecertificeerd bedrijf. Deze geven aan hoe deze keuring moet plaatsvinden en met welke frequentie. Voor een objectief beeld en om ‘bedrijfsblindheid’ te voorkomen, adviseren wij om deze keuring door een extern bureau te laten uitvoeren. De eigen installateur kan vervolgens de noodzakelijke reparaties en vervangingen uitvoeren.

Preventietips

Preventieadvies Oplossing Voordeel preventiemiddel
Keuring en onderhoud elektrische installatie volgens SCIOS Scope 10 Gecertificeerd inspectiebureau Scherpe tariefstelling
Compacte en heldere rapportage Veiligere werksituatie 
Helder overzicht van verbeterpunten
Inspectie frequentie wordt aangegeven
Thermografische foto’s

Onze partner

Voor ons Risico Reductie Plan hebben wij voor de keuring van elektrische installaties de volgende partner voor u geselecteerd:

Synorga
Deventerseweg 1
2994 LE Barendrecht 
088 796 67 42 

risicoreductieplan@synorga.nl 
www.synorga.nl