Corona en onze schadeverzekeringen

20 mrt 2020
15 minuten
Corona

Veelgestelde vragen en antwoorden

Op deze pagina leest u de veelgestelde vragen en antwoorden over corona in relatie tot een aantal specifieke schadeverzekeringen. Heeft u andere vragen over corona en verzekeringen? Kijk dan op onze themapagina corona.

De particuliere reis- en annuleringsverzekering

De basis: wel of geen negatief reisadvies

Voor landen waar het coronavirus heerst, kan de overheid een negatief reisadvies geven. Het reisadvies van de overheid is ingedeeld in 4 kleuren:

Groen: geen bijzondere risico’s
Geel: let op, er zijn risico’s
Oranje: reis alleen als het noodzakelijk is
Rood: zeg uw reis af

Annulering vanwege een rood reisadvies is verzekerd op de beschikbare Reis- en Annuleringsverzekering als er op het moment van boeken nog geen negatief reisadvies was.

Annulering vanwege een oranje reisadvies is alleen verzekerd op de laatste versie van de verzekeringsvoorwaarden: Avéro Achmea Compleet Bij Elkaar Voorwaarden Doorlopende Reis P-R416; Voorwaarden Annulering P-V1516 en P-R508.

Wilt u weten wat het huidige reisadvies voor een vakantieland is? Kijk dan op deze website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De reis- en annuleringsverzekering

Ben ik verzekerd als ik op vakantie ga naar een land met kleurcode oranje?

Maakt u een niet-noodzakelijke reis naar een gebied met kleurcode oranje?
Dan bent u niet verzekerd als u corona-gerelateerde schade oploopt of daarvoor kosten moet maken. Zoals extra reis- en verblijfkosten of medische kosten omdat u vanwege corona wordt opgenomen in het ziekenhuis. Er is in de meeste gevallen dan geen sprake van een onverwachte gebeurtenis. Dit betekent dat eventuele schade die u heeft of kosten die het gevolg zijn van corona-gerelateerde gebeurtenissen voor uzelf zijn. Houd hier rekening mee als u nu een reis voor de komende maanden wilt boeken.

U bent nog wel verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan corona. Zoals medische kosten als gevolg van bijvoorbeeld een beenbreuk, gestolen bagage of autopech. U moet hiervoor wel de juiste dekking(en) gesloten hebben. Op uw verzekeringsbewijs ziet u hoe u verzekerd bent.

Maakt u een noodzakelijke reis naar een gebied met kleurcode oranje?
Dan bent u wel verzekerd. Ook als het om corona-gerelateerde schade gaat. Er is sprake van een noodzakelijke reis als u bijvoorbeeld:
  • een familielid of goede vriend(in) bezoekt die onverwacht ernstig ziek of gewond is en waarvan de kans bestaat dat hij of zij binnenkort overlijdt;
  • naar een begrafenis of crematie van een familielid of goede vriend(in) gaat;
  • tijdelijk in het buitenland gaat studeren in het kader van een voltijdstudie terwijl er nog geen kleurcode oranje gold op het moment van inschrijven.

Is het coronavirus verzekerd als ik nu een annuleringsverzekering afsluit? 

De uitbraak van het coronavirus is een wereldwijd probleem geworden. Hiermee is het coronavirus geen onzekere gebeurtenis meer. Voor annuleringsverzekeringen die vanaf 20 maart worden afgesloten, is er geen dekking op grond van het coronavirus.

Ik ben besmet met het coronavirus. Kan ik mijn reis annuleren?

U krijgt zelf corona
Als u corona krijgt, is annulering of afbreking van uw reis verzekerd. Voorwaarde is dat u op korte termijn zou reizen en dat u een doktersverklaring of positieve PCR-test heeft. Een positieve antigeentest is gelijk aan een positieve PCR-test. Dit geldt alleen voor een antigeentest die is afgenomen door de GGD of door een commerciële instelling erkend door de GGD en/of RIVM (overheid). Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering? Dan krijgt u bij het afbreken van uw reis een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen. U heeft dan een doktersverklaring nodig waaruit blijkt dat u vanwege medische problemen eerder naar huis moest gaan.

Uw reisgenoot krijgt corona
Gaat uw reisgenoot hierdoor op korte termijn niet op reis of breekt hij of zij hierdoor de reis af? En reist u samen met die persoon heen en terug en wordt u nu alleenreizend? Dan is dit verzekerd op uw annuleringsverzekering. Uw reisgenoot moet dan wel een eigen annuleringsverzekering hebben waarop de gebeurtenis verzekerd is. Heeft uw reisgenoot deze verzekering niet? Dan bent u ook niet verzekerd.

Ik heb een reis geboekt naar een land met een negatief reisadvies. Kan ik mijn reis annuleren?

Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met de reisorganisatie, touroperator of vervoersmaatschappij. Heeft u een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering bij ons? Dan biedt de annuleringsverzekering alleen dekking als er op het moment van boeken nog geen negatief reisadvies was.

Er geldt geen negatief reisadvies voor mijn bestemming. Kan ik mijn reis toch annuleren?

Geldt er geen negatief reisadvies voor uw bestemming? En had u geen ticket of hotelreservering die u gratis kunt annuleren? Dan kunt u uw reis niet kosteloos annuleren of aanpassen. Ook niet via uw reis- of annuleringsverzekering. Uw reis annuleren omdat u via of vanaf een plek reist waar het coronavirus is uitgebroken? Ook dat is niet verzekerd.

Ik ben in een gebied waarvoor een negatief reisadvies geldt. Ben ik verzekerd?

Met de doorlopende reisverzekering blijft u verzekerd totdat u weer thuis bent. U moet wel zo snel mogelijk het gebied verlaten. Neem contact op met de reisorganisatie, touroperator of vervoersmaatschappij om dit te regelen. De kosten voor het verlaten van het gebied zijn niet verzekerd. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op en check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over het gebied waar u zich bevindt. 

Ik moet tijdens mijn vakantie in quarantaine zitten en ben zelf ziek. Krijg ik de extra kosten vergoed?

Zit u in quarantaine en bent u zelf ziek? De reisverzekering dekt dan de in de voorwaarden genoemde kosten. Bijvoorbeeld extra terugreiskosten en extra verblijfkosten. De dekking Medische kosten vergoedt alle extra medische kosten die u maakt boven het Nederlandse tarief. De kosten tot het Nederlandse tarief worden vergoed door uw zorgverzekering. De niet genoten vakantiedagen krijgt u alleen vergoed als u ook een annuleringsverzekering heeft. Het gaat hier alleen om vakantiedagen die gemist worden door een ziekenhuisopname of medische noodzakelijke afbreking op advies van een arts. Als u in quarantaine moet zitten en zelf niet ziek bent, dan vergoeden wij de extra kosten niet.

Contact met een deskundige

Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem gerust contact met ons op

Bel onze Commerciële Binnendienst Schade als u vragen heeft: 088 462 46 10 Of bel uw accountmanager. Wij helpen u graag. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Stuurt u liever een e-mail? Ons e-mailadres is accountbedrijvenschade.avero@achmea.nl.