Over ons
Wij geloven in de waarde van advies. Daarom werken we samen met onafhankelijke adviseurs

Samenwerken met Avéro Achmea

Zo ondersteunen wij adviseurs

Ondernemers staan voor ingewikkelde keuzes die een grote impact kunnen hebben. Een vakkundig advies van een onafhankelijke specialist is in deze situaties onmisbaar. Zeker in de zakelijke markt en bij adviesgevoelige producten zijn adviseurs van grote waarde. Zij kennen het bedrijf. En de uitdagingen en risico’s waar het voor staat. Avéro Achmea werkt met 2 distributiekanalen, namelijk volmacht en provinciaal. Ook zijn wij actief in co-assurantie. Wij ondersteunen adviseurs met onze kennis, expertise, middelen en advies. 

Samenwerken met Avéro Achmea betekent onder meer

  • Persoonlijke ondersteuning van onze accountmanagers en binnendiensten
  • Toekomstgerichte trainingen en advies van onze consultants van Voorzie
  • Toegang tot interessante informatie en bijeenkomsten

Bediening- en distributiebeleid

We richten ons op adviseurs die de veranderingen in de markt als een kans zien. Adviseurs die ondernemend, onafhankelijk en vernieuwend zijn. De adviseurs waarmee wij samenwerken, hebben een aanstelling bij ons. We ondersteunen ze via ons Regiemodel. De intensiteit van onze samenwerking vormt de basis van ons bedieningsmodel. Er zijn 4 bedieningsvormen:

1. Account directors (AIR)
Onze account directors bedienen Achmea Intermediaire Regie (AIR) relaties op directie-, en senior management niveau. Zij werken met deze relaties samen op strategisch niveau en op basis van partnership. Zij ontsluiten voor u en uw relatie, alle kennis van Achmea op het gebied van verzekeringen en diensten en voor alle beschikbare Achmea labels.

2. Accountmanagers (AIR en Regie)
De accountmanager voor AIR en Regie relaties is verantwoordelijk voor de relatie tussen Avéro Achmea en u als adviseur op portefeuilleniveau. Via uw accountmanager heeft u toegang tot de deskundigheid van onze acceptanten, claimshandlers en risicodeskundigen. Avéro Achmea heeft gespecialiseerde accountmanagers voor Regie relaties op het gebied van schade, inkomen en volmachten. 

3. Accountmanagers (Key) 
Onze key relaties beschikken over een accountmanager. Ook worden zij ondersteund door onze commerciële binnendiensten.

4. Commerciële binnendiensten (AIR/Regie en Key)
Onze deskundigen ondersteunen u en uw medewerkers inhoudelijk bij uw advisering-, bemiddelings- en beheeractiviteiten. Onze binnendiensten ondersteunen desk, key en AIR relaties. We hebben 3 commerciële binnendiensten: 
schade provinciaal
inkomen provinciaal
inkomen en schade in volmacht

Meer weten over Accountmanagement? Neem dan contact op met Simone Koops.
U bereikt haar op 06 510 16 371 of via simone.koops@achmea.nl.

Toekomst gericht ondernemen met Voorzie

Technologische ontwikkelingen nemen toe. De wensen van de klanten veranderen. Het is belangrijk om de interne organisatie mee te krijgen bij veranderingen, want morgen vraagt om een andere manier van werken dan gisteren. Om hierbij te ondersteunen, ontwikkelde Avéro Achmea het trainings- en consultancyprogramma ’Voorzie’. Voorzie helpt bij het uitstippelen van uw koers voor de toekomst. Onze ervaren consultants laten kansen in de business zien en adviseren over hoe u deze benut. Niet reactief, maar proactief. Zodat u voorop blijft lopen. Daarmee geven we samen invulling aan de waarde van advies.

Volmachten: optreden namens Avéro Achmea

Avéro Achmea werkt samen met kwalitatief hoogstaande volmachtkantoren op het gebied van schade en/of inkomen. Onze volmachtkantoren zijn vaak allround-kantoren of kantoren die zich richten op de zakelijke markt. Zij verzekeren voor rekening en risico van Avéro Achmea en hebben allemaal een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Onze volmachten geven zelf geen advies; daarvoor werken ze vaak samen met adviseurs in de regio. Onze volmachtkantoren regelen de verzekering, de acceptatie en de eventuele schadebehandeling volgens onze richtlijnen. Avéro Achmea heeft duidelijke ambities in de volmachtmarkt. Denk aan groei in de zakelijke markt, balans in de portefeuille, voldoen aan het normrendement en efficiënt online samenwerken binnen een hechte volmachtketen.

Heeft u interesse om op te treden als onze volmacht? Neem dan contact op met Simone Koops.
U bereikt haar op 06 510 16 371 of e-mail naar: simone.koops@achmea.nl.

Avéro Achmea is actief binnen co-assurantie

over-onsAvéro Achmea heeft als doelstelling om local champion te worden van deze markt. Zo focussen wij ons op het verzekeren van Nederlandse belangen met een algemeen en breed georiënteerd acceptatiebeleid.


Wij zijn actief in de branches:
Aansprakelijkheid
Brand
Technische verzekeringen
Transport inclusief Marine

Avéro Achmea maakt duidelijke keuzes in risk appetite. Zo richten wij ons primair op risico’s binnen aansprakelijkheid, brand en CAR. En geven wij de voorkeur aan de bedrijfstakken handel en zakelijke dienstverlening, bouw en vastgoed en de maakindustrie. Als onderdeel van Achmea beschikt Avéro Achmea over een A-rating. 

Verder bieden wij:
een persoonlijke samenwerking met onze eigen specialisten op het gebied van Acceptatie, Schade, Risicodeskundigheid en Accountmanagement;
optimale ondersteuning; wij reageren snel en denken graag mee over alternatieven;
mogelijkheden voor het verzekeren van Nederlandse belangen via het INI of Eurapco-netwerk.

Wij bedienen onze partners in co-assurantie vanuit een strategisch partnership met oog op rendement, groei en innovatie vanuit onze locaties in Apeldoorn en Rotterdam. Daarnaast zijn wij founding partner van het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum. Zo beschikt Avéro Achmea over een vaste werkruimte in dit ontmoetingscentrum. Zo kunnen we onze kennis delen en dicht bij de markt zijn.

Meer weten over co-assurantie? Neem dan contact met Alexander Lub.
U bereikt hem via 06 237 04 458 of e-mail naar alexander.lub@achmea.nl.