WGA-uitstapverzekering
Zo houdt u de regie voor de WGA in eigen handen en krijgt u uitgebreide preventie- en re-integratiebegeleiding

WGA-uitstapverzekering 

Zonder risico zelf WGA Eigenrisicodrager zijn voor zieke medewerkers

Wordt 1 van uw medewerkers ziek (of gaat na een vast of tijdelijk contract ziek uit dienst)? Dan bent u als werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie, zolang hij bij u in dienst is. Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen 35% en 80% arbeidsongeschikt verklaard? Of voor meer dan 80% arbeidsongeschikt met kans op herstel? Dan kan hij een uitkering voor de WGA krijgen van UWV. U betaalt hiervoor een premie via de Belastingdienst.

U kunt er ook voor kiezen eigenrisicodrager te worden. U betaalt dan geen premie meer via de Belastingdienst, maar bent zelf verantwoordelijk voor de WGA-uitkering aan uw medewerkers. En voor hun re-integratie. Zo neemt u de regie in eigen hand, maar loopt u natuurlijk ook een financieel risico. Voor dat risico kunt u de WGA-uitstapverzekering afsluiten.

Onze verzekeringen sluit u af via een onafhankelijk adviseur. De adviseur kent uw bedrijf en uw bedrijfsrisico’s. Zo bent u verzekerd van een goed advies. 

 

3 redenen om voor deze WGA-uitstapverzekering te kiezen

 • U houdt de regie voor de WGA in eigen handen
 • Wij regelen de aanvraag bij de Belastingdienst voor u
 • Uitgebreide begeleiding op het gebied van preventie en re-integratie

Bekijk wat u verzekert met onze WGA-uitstapverzekering

Wel verzekerd

 • alle medewerkers van 16 jaar of ouder zijn die niet ziek zijn op de ingangsdatum van de WGA Uitstapverzekering
 • alle vaste en tijdelijke medewerkers
 • medewerkers die meer dan 35% arbeidsongeschikt zijn en een WGA uitkering ontvangen

Niet verzekerd

 • directeur-grootaandeelhouders of stagiaires
 • ziektes die ontstaan of erger zijn geworden door opzet of roekeloosheid van u of de medewerker zelf
 • ziektes die ontstaan of erger zijn geworden door ernstige conflicten
 • medewerkers die al ziek of arbeidsongeschikt waren bij aanvang van de verzekering
 • wanneer er sprake is van fraude

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Kijk in onze voorwaarden WGA-uitstapverzekering of neem contact op met uw adviseur. 
Voorwaarden WGA-uitstapverzekering

Bekijk alle WIA-verzekeringen voorwaarden:
Voorwaarden en meer

Wilt u ons product vergelijken met andere aanbieders?

De informatiedocumenten zijn opgesteld volgens de regels van het Verbond van Verzekeraars. U kunt aan deze informatiedocumenten geen rechten ontlenen.

Met het informatiedocument kunt u in een oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. Het informatiedocument helpt u onze verzekering te vergelijken met andere aanbieders.

Bekijk het informatiedocument

WGA-uitstapverzekering

Alle dekkingen van de WGA-uitstapverzekering

 • Wij betalen de WGA-uitkeringen van uw zieke (ex-)medewerkers. Wij betalen ook de wettelijke werkgeverslasten en de overlijdensuitkering.
 • Wij helpen uw arbeidsongeschikte (ex-)medewerkers om weer aan het werk te gaan. Dit is onze WIA re-integratieservice.
 • Wij ondersteunen u bij uw taken en verantwoordelijkheden als Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO). Wil een zieke (ex-)medewerker niet doen wat u of de wet van hem vraagt? Dan zorgen wij ervoor dat u toch aan uw wettelijke verplichtingen kunt voldoen.
 • Heeft u een WGA Uitstapverzekering van Avéro Achmea? En wilt u hulp bij de uitvoering van de taken die horen bij het eigenrisicodragen voor de Ziektewet? Sluit dan ook de module Ziektewetmanagement af. Lees er meer over in onze brochure ziektewet management.

Intensieve samenwerking met UWV: SUAG Service

Door onze intensieve samenwerking met UWV hebben wij inzicht in de SUAG (Status Uitkering Arbeidsgeschiktheid) gegevens van UWV. Verandert UWV de status van uw arbeidsongeschikte medewerker? Dan brengt UWV ons op de hoogte. En passen wij de WIA-vergoeding direct aan, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen.
Wij helpen u graag 

Zieke medewerkers voorkomen

Met onze WGA-uitstapverzekering bent u goed verzekerd. Toch is voorkomen altijd beter dan genezen. 

Uw zieke medewerker snel weer aan het werk 

Wordt een van uw medewerkers ziek? Met de WGA-uitstapverzekering kunt u rekenen op uitgebreide begeleiding op het gebied van preventie en re-integratie.

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.