Risico Reductie Plan - Afzuigsystemen

Regelmatig reinigen en onderhouden verkleint de kans op brand

Het is niet iets om dagelijks bij stil te staan, maar afzuigsystemen voor bakken en frituren zorgen soms voor brandgevaarlijke situaties. Vervang vetvangfilters in afzuigsystemen daarom op tijd. Ook de wasemkap, luchtafvoerkanalen en luchtafvoerventilator moeten regelmatig onderhouden en schoongemaakt worden. De combinatie van vet, stof en hitte, vonken of vuur kan tot brand leiden. 

Hygiëne
Als een afzuigsysteem niet goed schoon is, kan de vervuiling uit het afzuigsysteem in aanraking komen met voedsel. Dat is niet hygiënisch. Het op tijd reinigen is dus om meerdere redenen belangrijk. 

Preventietips

Preventieadvies Oplossing  Voordeel
Kanaal controleren  Inspectie en onderhoud (NEN 2767) Alleen reinigen waar nodig
Regelmatig reinigen  Certificaat schoon kanaal  Schoon kanaal met certificaat
Vervuiling < 500 µm (nageldik) Advies onderhoud 30-40% korting op de reiniging van het afzuigsysteem. 
Reiniging kanaal en ventilator Beter rendement afzuiging

Onze partner

Voor ons Risico Reductie Plan hebben wij voor het reinigen en onderhouden van afzuigsystemen de volgende partner voor u geselecteerd:

Altena Group
Keurweg 10 
Waalwijk
0416 67 07 00 

risicoreductieplan@altena.com 
www.altena.com


Prijsinformatie via onze partner Altena

De kosten voor het reinigen van een afzuigsysteem zijn afhankelijk van de vervuiling en de grootte van het systeem. De eerste 2 meter van het kanaal geeft de grootste vervuiling. Als de vervuiling verder gaat, dan geldt een meerprijs per strekkende meter te reinigen kanaal. Na volledige uitvoering ontvangt u van Altena Cleaning B.V. een certificaat waarop ook een advies voor de reinigingsfrequentie staat.