Adviseur geeft advies over agrarische aansprakelijkheidsverzekering

Elektra inspectie voor uw agrarisch bedrijf

Voorkomen is beter dan genezen

Elektra inspectie agrarisch

Inspectie van uw elektrische installatie

 • Duidelijk rapport met praktische adviezen
 • Brandveiligheid van uw bedrijf staat voorop
 • Gratis intakegesprek

Voorkomen is beter dan genezen

Een SCIOS Scope 10 inspectie geeft inzicht in de onderhoudstoestand van een elektrische installatie. U kunt met deze inzichten onderhoud laten uitvoeren, voordat problemen ontstaan. Door regelmatig deze inspectie te laten uitvoeren voldoet u ook aan de voorwaarden die veel verzekeraars stellen. Een fout in de elektrische installatie is namelijk vaak de oorzaak van een brand. Na de elektra inspectie ontvangt u van het inspectie bedrijf een duidelijk rapport met praktische adviezen en verbeterpunten. En als er fouten zijn, staat in het rapport welke u als eerste moet oplossen.

SCIOS Scope 10: inspectie van uw elektrische installatie op brandrisico

De SCIOS Scope 10 inspectie is een methode voor het beoordelen van de elektrische installatie op brandrisico’s. Deze methode brengt de brandveiligheid van installaties en de daarop aangesloten apparatuur in kaart. Van de groepenkast en de wandcontactdozen tot en met de daarop aangesloten apparaten en machines. De beoordeling houdt rekening met de manier waarop de elektrische installatie gebruikt wordt.

Wij werken samen Parkstad Inspecties

Parkstad Inspecties is een onafhankelijk SCIOS-gecertificeerd adviesbureau met landelijke dekking. Parkstad Inspecties geeft zijn klanten onafhankelijk advies met betrekking tot het realiseren van de wettelijk vereiste technische veiligheid, brandveiligheid, bedrijfszekerheid en duurzaamheid van technische installaties.

Maak nu een afspraak voor een elektra inspectie agrarisch

Voor deze dienst werken we samen met onze partner Parkstad Inspecties. Avéro Achmea bemiddelt hierin. U sluit de overeenkomst met Parkstad Inspecties. Zij zijn verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van de opdracht. De verdere communicatie verloopt tussen u en Parkstad inspecties. 

Hoe werkt het?

 1. Vul het formulier in. Dit kunt u als ondernemer zelf doen. Of samen met uw adviseur. 
  Vult u als ondernemer het formulier zelf in? Laat ook weten of we uw adviseur op de hoogte mogen stellen.
 2. Binnen 3 werkdagen neemt Parkstad Inspecties contact met u op om uw situatie door te spreken.
 3. U krijgt per e-mail een offerte van Parkstad Inspecties.
 4. Gaat u akkoord met de offerte? Dan bevestigt u dit naar Parkstad Inspecties.
 5. U ontvangt een opdrachtbevestiging van Parkstad Inspecties. Zij nemen contact met u op om een afspraak te maken.
 6. Een inspecteur komt bij u langs op de afgesproken dag. Hij inspecteert de hele installatie volgens de richtlijnen van Scope 10 of Scope 8.
 7. Na afloop van de inspectie krijgt u een rapport met verbeterpunten. Bij de Scope 10 inspectie dient Parkstad Inspecties binnen 1 jaar na inspectie de controle te hebben uitgevoerd dat de verbeterpunten correct hersteld zijn.
 8. Tot slot ontvangt u een factuur van Parkstad Inspecties.

Bereken de kosten voor een SCIOS Scope 10 inspectie

Naast SCIOS Scope 10 kennen we ook SCIOS Scope 8

Het doel van de SCIOS Scope 8 inspectie is om aanrakingsgevaar, brandgevaar en storingen te voorkomen. De SCIOS Scope 8 inspectie richt zich op de totale elektrische installatie. En is vaak een onderdeel van de verplichte RI&E, zorgplicht en Arbowetgeving. In de Arbowet staat namelijk dat werknemers veilig moeten kunnen werken. Met een periodieke SCIOS Scope 8 inspectie en het herstellen van gebreken, voldoet de elektrische installatie aan de Arbowet.

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik een SCIOS Scope 10 inspectie nodig?

Verklein het risico op brand. Met een SCIOS Scope 10 inspectie brengt u de  brandveiligheid van elektrische installaties en daarop aangesloten apparatuur in kaart. De meeste verzekeraars stellen een SCIOS Scope 10 inspectie verplicht.

Hoe werkt de SCIOS Scope 10 inspectie?

Tijdens de inspectie controleert een elektra-inspecteur de onderhoudstoestand van uw elektrische installatie*. Deze inspectie mag alleen worden uitgevoerd door inspectiebedrijven met een SCIOS Scope 10-certificaat. Wij hebben al een onafhankelijk inspectiebedrijf voor u uitgekozen. Hiervoor werken wij samen met Parkstad Inspecties. De inspecteur maakt samen met u een rondgang over uw bedrijf. U krijgt tips om de brandveiligheid op het bedrijf te vergroten en de inspecteur benoemt aandachtspunten. Na het bezoek maakt de inspecteur een rapport. Hierin staan onder andere - en indien van toepassing - de zogenoemde afkeurpunten duidelijk vernoemd. U huurt zelf een erkende installateur in om de gebreken op te lossen. Zodra alles hersteld is, neemt u weer contact op met Parkstad Inspecties. Soms komen ze langs voor een herkeuring, soms volstaat een foto. Als alles goed is, ontvangt u een SCIOS verklaring via het inspectiebedrijf van SCIOS dat de installatie goedgekeurd is. Overleg met uw adviseur of u dit rapport en de verklaring moet opsturen.

*Met de elektrische installatie bedoelen we de installatie die bedrijfsmatig wordt gebruikt.

Wanneer heb ik een SCIOS Scope 8 inspectie nodig?

In de Arbowet staat dat de werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid van de elektrische installaties waar werknemers mee werken. Daarom is de periodieke controle van de totale elektrische installatie met een SCIOS Scope 8 inspectie belangrijk. Het verhoogt de veiligheid van uw elektrische installatie. Met het uitvoeren van een SCIOS Scope 8 inspectie voldoet u aan uw wettelijke zorgplicht.

Wat is het verschil tussen een SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 10 inspectie?

Een SCIOS Scope 8 inspectie richt zich op de veiligheid van het werken aan, met en bij elektrische installaties. Een SCIOS Scope 10 inspectie richt zich vooral op de brandveiligheid van deze elektrische installaties.

Hoe vaak moet ik de SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 10 inspectie uitvoeren?

Op uw verzekeringsbewijs staat de juiste termijn. Meestal is dit iedere 5 jaar. Vaak verandert er iets aan de elektrische installatie of worden er elektrische apparaten toegevoegd. Dit heeft invloed op uw elektrische installatie.

Wat kost een SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 10 inspectie

De kosten van een elektra inspectie hangen af van het gebruik van uw installatie, de grootte van uw bedrijf en het type gebouw. De eventuele kosten voor het aanpassen van de installatie zijn daarbij nog niet meegenomen. Uw adviseur helpt u graag verder bij het aanvragen van een offerte voor een SCIOS-inspectie bij Parkstad Inspecties.

Waar moet ik op letten voor het plannen van de inspectie?

Tijdens de inspectie moet de spanning tijdelijk van uw elektrische installatie af. Plan de inspectie dus op een moment dat dit geen problemen geeft in uw bedrijf. De inspecteur van Parkstad Inspecties zal deze werkzaamheden altijd met u afstemmen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Houd er ook rekening mee dat er een grote drukte is bij de inspectiebedrijven wegens een tekort aan gediplomeerde inspecteurs. De gemiddelde wachttijd bedraagt momenteel ongeveer 4 maanden.

Met wie sluit ik een overeenkomst?

Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Parkstad Inspecties. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met Parkstad Inspecties. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Parkstad Inspecties.

Ik heb een zonnestroominstallatie. Welke SCIOS-inspectie kan ik dan laten uitvoeren?

Als u een zonnestroominstallatie heeft, is een SCIOS Scope 12 inspectie relevant. De SCIOS Scope 12-inspectie is een elektrische inspectie van uw hele zonnestroominstallatie. Dat betekent vanaf de zonnepanelen tot aan het koppelpunt met de netbeheerder: de PV-panelen, strengen, connectoren, omvormers, optimizers en bijbehorende meterkast(en). De inspecteur kijkt dan naar brandrisico's en de elektrische veiligheid. Scope 12 is een zelfstandige inspectie die niet voortbouwt op andere inspecties. Wilt u een Scope 12 inspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Parkstad Inspecties.