Arbeidsvoorwaarden van belang bij krapte

Nieuws

Krapte op de arbeidsmarkt en het belang van arbeidsvoorwaarden

21 jun 2022 1 minuut

Het is u en uw relaties vast niet ontgaan. Zowel het vinden van nieuw personeel als het behouden van bestaande medewerkers is tegenwoordig een enorme uitdaging. Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden kunnen daarbij helpen.

Het belang van arbeidsvoorwaarden: primair en secundair
Een relevant en aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket kan helpen om de uitdaging op de arbeidsmarkt aan te gaan. Denk bijvoorbeeld aan hybride werken, interessante opleidingen, oog voor duurzaamheid en stimuleren van mobiliteit. Maar het aanbieden van een uitstekende voorziening bij arbeidsongeschiktheid is ook een aantrekkelijke voorwaarde. Zoals Inkomen op Peil, de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers. 

Inkomen op Peil: inkomen van werknemer als uitgangspunt
Bij de WIA-verzekering Inkomen op Peil vullen wij altijd aan tot het afgesproken dekkingspercentage. Ook als iemand voor het deel dat hij of zij nog wel kan werken in de WW terechtkomt. Het is mogelijk om deze dekking niet alleen tot de WIA-loongrens te bieden, maar zelfs tot een salaris van € 100.000! Deze uitkering verhogen wij nog eens met 5% als de werknemer zijn restverdiencapaciteit voor 50% of meer benut. 

Naast de uitgebreide dekking bieden we ook de WIA Re-integratieservice 
Met onze WIA-Re-integratieservice kan de werkgever terugvallen op een helpdesk die vragen beantwoordt over onder meer langdurig verzuim, wetten en re-integratie. Is de medewerker na 91 weken nog steeds ziek? Dan neemt onze casemanager rond deze periode contact op met de werkgever. Om samen afspraken te maken voor de periode na 104 weken ziekte. Met als doel de medewerker professioneel te begeleiden bij terugkeer naar het werk. Aanvullende interventies die onze deskundigen nodig vinden, vergoeden wij.

Nieuwsgierig geworden? 
Check het Inkomen op Peil effect met onze handige calculator. Of kijk op onze website voor meer informatie over Inkomen op Peil.

Ook interessant voor u