Extra oproep verplichte elektra inspectie

Agrarisch

Extra oproep voor de verplichte elektra inspectie

19 apr 2022 1 minuut

Klanten in de groep ‘overige agrarische bedrijven’ ontvangen in april een brief met een ‘Extra oproep voor de elektra inspectie’. Hiermee helpen we u met het onder de aandacht houden van de elektra inspectie. Een nieuwsbericht (1017153) met daarin een verwijzing naar de verplichte elektra inspectie en de brief staat op Brein.

Vanaf 31 december 2022 voldoen alle agrarische bedrijven aan verplichte elektra inspectie
Alle agrarische bedrijven die verzekerd zijn bij Avéro Achmea laten dan 1 keer per 5 jaar hun elektra inspecteren en fouten herstellen. De verplichte elektra inspectie is belangrijk voor de bedrijfscontinuïteit en veiligheid. Het helpt om risico’s te verkleinen én is nodig voor behoud van branddekking op de verzekeringen.  

Klantgroep ‘overige agrarische bedrijven’ moet elektra inspectie nog uitvoeren
Een groot aantal klanten heeft de verplichte elektra inspectie nog niet uitgevoerd. Het gaat om de klantgroep ‘overige agrarische bedrijven' die in 2019 de clausule kreeg voor de 5-jaarlijkse inspectie van de bedrijfsmatig gebruikte elektrische installatie (groep 3 in Brein). Zij ontvangen de brief 'Extra oproep elektra inspectie Avéro Achmea (april 2022)' en kunt u nalezen op Brein.  

Belangrijk advies: laat uw relaties snel een inspectie inplannen vanwege de doorlooptijden
Voorkom dat uw relaties pas aan het eind van dit jaar in beweging komen. Zeker gezien de doorlooptijden. Maak ze bewust van de urgentie. Als zij de elektra inspectie namelijk niet op tijd aanvragen dan zijn dit de gevolgen:

  • Door drukte bij de inspectiebedrijven kan het enkele maanden duren voor de klant aan de beurt is voor inspectie. 
  • Ook voor herstel van fouten is doorlooptijd nodig. 
  • Vanaf 31 december 2022 moet de klant bij schade kunnen aantonen dat er gekeurd is. Er is 6 maanden tijd voor herstel. Als klanten hier niet aan voldoen, is er geen dekking voor de gevolgen van brand. 


Heeft u na het lezen van de informatie op Brein nog vragen?
Neem dan contact met Polisbeheer Agro. Onze collega’s helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via 071 568 98 90.

Ook interessant voor u