Preventiediensten voor uzelf en uw onderneming

Diensten om uzelf en uw onderneming vitaal te houden

Wij bieden verschillende diensten aan waarmee u inzicht krijgt in uw gezondheid en deze kunt verbeteren. Hier kunt u op ieder gewenst moment gebruik van maken. Zonder onze tussenkomst en wij vergoeden de kosten. Deze diensten worden geleverd door onafhankelijke, gespecialiseerde organisaties. Alles dat wordt besproken, is vertrouwelijk en blijft tussen u en de betrokken dienstverlener.

Krijg inzicht in uw gezondheid

Medische check-up: uw algemene gezondheid verbeteren

Wilt u weten hoe het staat met uw algemene gezondheid? Laat u dan onderzoeken door uw eigen of een andere huisarts. De huisarts doet een volledige check-up en geeft u een advies. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Door het invullen van deze vragenlijst helpt u de huisarts hierbij. Het advies en alle informatie op de vragenlijst is natuurlijk vertrouwelijk en blijft tussen u en de huisarts. 

Fysiofitheidscan: uw kracht en conditie verbeteren

Hoe fit bent u eigenlijk? Met de fysiofitheidscan onderzoekt een fysiotherapeut uw conditie, kracht en lenigheid. Indien nodig krijgt u direct gerichte adviezen waarmee u op eenvoudige wijze uw gezondheid kunt verbeteren. Rekening houdend met uw persoonlijke situatie zodat de adviezen in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn. Op fysiofitheidscan.nl vindt u een fysiotherapeut bij u in de buurt en kunt u een afspraak maken. Wij vergoeden de kosten van de fysiofitheidscan. 

Weight Watchers: hulp bij afvallen

Wilt u hulp bij afvallen? Weight Watchers helpt u daarbij. U volgt een cursus online of bij u in de buurt. Bij een online cursus vergoeden wij 8 maanden. Bij een cursus bij u in de buurt vergoeden wij 4 maanden.

MIO: uw werkvermogen en inzetbaarheid vergroten

De Monitor Inzetbaarheid Ondernemers (MIO) voor ondernemers is een online scan waarmee u checkt voor welk deel u uw werk fysiek en mentaal nog optimaal kunt uitvoeren. U beantwoordt vragen over werk, leefstijl, werkbeleving, gedrag en fysieke belasting. Op basis van uw antwoorden ontvangt u een rapport dat een beeld geeft van uw werkvermogen en inzetbaarheid. Ook krijgt u tips hoe u deze kunt verbeteren. Als u wilt, is het mogelijk om in een vervolggesprek met een expert dieper in te gaan op de uitkomsten.  

Ondersteuning bij zakelijke en privé vragen

HANDS: 24/7 hulp voor zakelijke of privé vraagstukken

Maakt u zich zorgen over een juridisch probleem met een opdrachtgever, de financiën van uw bedrijf of over de opvoeding van uw kinderen? Voor zakelijke of privé kwesties die u bezighouden, kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de onafhankelijke experts van HANDS. Indien nodig verwijzen zij u door naar een jurist, accountant, coach of andere specialist. Er zijn geen kosten verbonden aan de contacten met HANDS. Wordt u doorverwezen? Dan vergoeden wij uw 1e afspraak. U bereikt HANDS via 0800 022 29 99 of via info@vraaghethands.nl.

Ondernemersadvieslijn: voor zakelijke vragen

Heeft u vragen over contracten, wetgeving of het invullen van een document? Voor deze en andere praktische ondernemersvragen kunt u contact opnemen met de Ondernemersadvieslijn. Uw vraag wordt altijd vertrouwelijk behandeld door een deskundig team van adviseurs met verschillende achtergronden en specialisaties. De Ondernemersadvieslijn is bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur via 020 740 05 55

GoodHabitz: in uw eigen tempo uw vaardigheden verbeteren 

Wilt u social media goed leren inzetten? Beter worden in Excel? Of meer rust in uw hoofd krijgen door mindfulness? Dan kunt u gebruik maken van de e-learnings van GoodHabitz. Zij bieden ruim 100 online trainingen aan op verschillende gebieden. U bepaalt zelf welke trainingen u doet en wanneer het u uitkomt. Wilt u toegang krijgen tot de e-learnings van GoodHabitz? Belt u dan tijdens kantooruren naar de preventiedesk van Avéro Achmea via 055 200 25 45.

Hoe werkt het?

U kunt zelf en op ieder gewenst moment een afspraak maken met 1 van onze preventiedienstverleners. De rekening van de geleverde diensten betaalt u eerst zelf. U ontvangt een vergoeding voor de gemaakte kosten door een kopie van de rekening te sturen naar avero.dsz@achmea.nl of naar: 

AOV Preventiediensten 
Antwoordnummer 69487 
5000 VN Tilburg

Ondersteuning bij een snel herstel

Valt u toch uit en wilt u zo snel mogelijk weer aan het werk? Ook hiervoor biedt Avéro Achmea uitgebreide ondersteuning. 

Bedrijfskundig advies
Soms zijn veranderingen binnen de organisatie noodzakelijk. Heeft u hulp nodig bij het beantwoorden van bedrijfseconomische- of beleidsmatige vragen? Of bij het analyseren van bedrijfsproblemen. Professionele en onafhankelijke dienstverleners helpen u hierbij vanuit organisatorisch, financieel, commercieel of HRM perspectief.

Personal Coaching
Ondernemen is topsport. En de druk kan hoog zijn. Wanneer een burn-out of mentale druk zorgen voor uitval, helpt een coach bij terugkeer naar werk door persoonlijke groei en ontwikkeling. Coaching wordt altijd afgestemd op uw specifieke situatie en behoeften. Afhankelijk van de situatie kan er bijvoorbeeld individuele coaching, teamcoaching, burn-out coaching of executive coaching ingezet worden. 

Mediation 
Binnen organisaties kunnen strijdige belangen leiden tot conflicten. Tussen samenwerkende ondernemers of tussen ondernemers en hun medewerkers. Regelmatig leidt dit soort conflicten tot uitval. Dit kan ook grote gevolgen hebben voor zakelijke partners of medewerkers die niet bij het conflict betrokken zijn. Zij missen hierdoor specifieke kennis of moeten het werk van een uitgevallen collega overnemen. Het snel en goed oplossen van conflicten is dan ook belangrijk. Speelt er een conflict in uw organisatie? Dan helpen in de zakelijke markt gespecialiseerde mediators bij het oplossen hiervan. 

Vind een adviseur

Uw bedrijf is uniek. Dat vraagt om een advies op maat. Daarom werken we alleen samen met onafhankelijke adviseurs. Vind een adviseur die bij u past.