Thema risicomanagement
Help uw relaties met groei en continuïteit

Risicomanagement

Risico’s. Ze kunnen bedrijfsdoelstellingen in de weg staan. Of zelfs de toekomst van een bedrijf in gevaar brengen. Inbraak, brand een cyberaanval. Is er een plan b? Ondernemers zijn druk en staan hier niet altijd bij stil. Een kans voor u als adviseur om ondersteuning te bieden. Maar hoe gaat u het gesprek met uw relatie aan?

Risicomanagement helpt u om risico’s in kaart te brengen. Het is hét fundament van risicogericht adviseren. U zet het risico centraal in plaats van een verzekeringsoplossing. Samen met uw relatie staat u stil bij ambities, doelstellingen, maar ook kansen en bedreigingen. Zo levert u toegevoegde waarde en bouwt u aan een langetermijnrelatie. Oftewel; u wordt partner in groei en continuïteit. Dit vraagt om een andere aanpak. Hoe? Avéro Achmea helpt u graag.

Wat is risicomanagement?

Het proces van risicoanalyse tot het treffen van risicomaatregelen

Risicomanagement is een continu proces dat bestaat uit 5 stappen. Het begint met het vaststellen van het doel (stap 1). Wat is de ongewenste gebeurtenis? Vervolgens brengen we de risico’s in kaart en bepalen we de omvang (stap 2 en 3). Wat zijn de meest voorstelbare risico’s en welke risico’s zijn het belangrijkste? In de 4e stap treffen we maatregelen en voeren we deze uit. De 5e, en tevens laatste stap, bestaat uit het monitoren van deze maatregelen. 

Hoe ondersteunt Avéro Achmea hierin?

Avéro Achmea helpt u met uw ontwikkeling naar risicogericht adviseren

We worden steeds vaker geconfronteerd met nieuwe risico’s. Verzekeringen alleen volstaan vaak niet meer. Het verzekeringsgesprek verandert langzamerhand naar een risico-inventarisatie. Dit geeft u als adviseur een andere positie, maar vraagt ook om een andere aanpak. Daarom ontwikkelde Avéro Achmea een programma om u hierin te ondersteunen. Dit programma bestaat uit verschillende opleidingen en masterclasses. Stapt u in bij de opleiding Risicoadviseur? Of bent u als ervaringsdeskundige op zoek naar meer verdieping zoals de premaster Risicomanagement? Ook voor advies kunt u bij ons terecht bij een van onze specialisten. 

Bekijk de flyer voor meer informatie over het opleidingsaanbod van Avéro Achmea