Thema risicomanagement
Help uw relaties met groei en continuïteit

Risicomanagement

Risico’s. Ze kunnen bedrijfsdoelstellingen in de weg staan. Of zelfs de toekomst van een bedrijf in gevaar brengen. Inbraak, brand een cyberaanval. Is er een plan b? Ondernemers zijn druk en staan hier niet altijd bij stil. Een kans voor u als adviseur om ondersteuning te bieden. Maar hoe gaat u het gesprek met uw relatie aan?

Risicomanagement helpt u om risico’s in kaart te brengen. Het is hét fundament van risicogericht adviseren. U zet het risico centraal in plaats van een verzekeringsoplossing. Samen met uw relatie staat u stil bij ambities, doelstellingen, maar ook kansen en bedreigingen. Zo levert u toegevoegde waarde en bouwt u aan een langetermijnrelatie. Oftewel; u wordt partner in groei en continuïteit. Dit vraagt om een andere aanpak. Hoe? Avéro Achmea helpt u graag.

Alttekst

Hoe u als adviseur van onschatbare waarde bent vóór een crisis

Een crisissituatie het hoofd bieden zit hem in de praktische details. Hulp van een adviseur is hierbij noodzakelijk. Willy Antonissen legt uit waarom en geeft tips wat u als adviseur kan doen.
Alttekst

Thuiswerken vergroot cyberrisico voor bedrijven

Hoe houd je internetcriminelen buiten de deur? We vroegen het Ronald Blom, accountmanager en cyberspecialist bij Avéro Achmea.

Minigids voor risicomanagement

Niet voor iedere ondernemer staat risicomanagement bovenaan de prioriteitenlijst. Als adviseur kunt u een bepalende rol spelen voor de bedrijfscontinuïteit van uw relaties. Daarom geven we u in deze minigids praktische handvatten om het onderwerp concreet te maken.
Alttekst

Kennisbank 6 - collectieve AOV

Arbeidsongeschiktheid heeft naast financiële gevolgen voor uw relaties óók een impact op hun onderneming. Zeker als er partners of mede-ondernemers in het spel zijn. In deze aflevering van de Kennisbank spreken we met Edward Vree over een collectieve AOV.
Alttekst

Checklist bedrijfscontinuïteit en crisismanagement

Gebruik de handige checklist om een bedrijfscontinuïteitsplan op te stellen en een crisisteam te vormen
Alttekst

6 tips: Zo krijgt u risicomanagement op de agenda

Ondernemers nemen risico’s. Soms bewust, maar vaker niet. Als adviseur maakt u het verschil door met uw relaties die risico’s te managen.

Risicomanagement biedt kansen voor uw positionering

Nog niet zo lang geleden was verzekeren een overzichtelijk vak. Met afgebakende diensten en producten. Maar de wereld verandert, de klant verandert en als adviseur wilt u meebewegen. Hoe onderscheidt u zich en voegt u nog meer waarde toe?
Alttekst

Waarom nú het moment is om met ondernemers te praten over Business Continuity Management

In de advieswereld zoemt Business Continuity Management steeds vaker rond. De wil om ermee aan de slag te gaan, is er. De vraag is: hoe en wanneer? Erik Meijerink, docent BCM, legt uit waarom u niet langer moet wachten.

Risicomanagement in crisistijd

Het Amsterdamse bureau de Architekten Cie. werd hard geraakt door de Kredietcrisis in 2008. De lessen die daar werden geleerd, bleken waardevol voor de huidige coronacrisis.
Alttekst

Zie risico’s niet als bedreiging maar als kans

Goed risicomanagement was nog nooit zo actueel, maar wat komt daar allemaal bij kijken? Risicoconsultant Arnoud van der Bend geeft zijn visie.

7 tips voor risicomanagement in crisistijd 

Tegen de gevolgen van een pandemie is geen verzekering opgewassen. Maar er zijn genoeg voorzorgsmaatregelen te bedenken om te voorkomen dat een bedrijf stilvalt. Louis Koehorst geeft 7 tips.
Alttekst

“Voor elk risico zijn oplossingen te verzinnen”

Richard Oude Luttikhuis is adviseur zakelijk bij Deterink. Hij adviseert graag over het managen van risico’s. ‘Omdat het zo belangrijk is. Want áls je getroffen wordt door tegenslag, dan moet je zo snel mogelijk weer door kunnen.’
Alttekst

Webinar 'Bedrijfscontinuïteit in crisistijd'

Crisismanagement en Business Continuity Management zijn belangrijker dan ooit. Maar hoe gaat u het gesprek hierover aan met uw relatie?
Alttekst

Kennisbank aflevering 3 - Risicomanagement

Op de Kennisbank van Avéro Achmea nemen regelmatig experts plaats om een onderwerp toe te lichten en vragen te beantwoorden. In deze 3e aflevering van de Kennisbank hebben we het over risicomanagement en hoe u dat in de praktijk toepast.

Wat is risicomanagement?

Het proces van risicoanalyse tot het treffen van risicomaatregelen

Risicomanagement is een continu proces dat bestaat uit 5 stappen. Het begint met het vaststellen van het doel (stap 1). Wat is de ongewenste gebeurtenis? Vervolgens brengen we de risico’s in kaart en bepalen we de omvang (stap 2 en 3). Wat zijn de meest voorstelbare risico’s en welke risico’s zijn het belangrijkste? In de 4e stap treffen we maatregelen en voeren we deze uit. De 5e, en tevens laatste stap, bestaat uit het monitoren van deze maatregelen. 

Hoe ondersteunt Avéro Achmea hierin?

Avéro Achmea helpt u met uw ontwikkeling naar risicogericht adviseren

We worden steeds vaker geconfronteerd met nieuwe risico’s. Verzekeringen alleen volstaan vaak niet meer. Het verzekeringsgesprek verandert langzamerhand naar een risico-inventarisatie. Dit geeft u als adviseur een andere positie, maar vraagt ook om een andere aanpak. Daarom ontwikkelde Avéro Achmea een programma om u hierin te ondersteunen. Dit programma bestaat uit verschillende opleidingen en masterclasses. Stapt u in bij de opleiding Risicoadviseur? Of bent u als ervaringsdeskundige op zoek naar meer verdieping zoals de premaster Risicomanagement? Ook voor advies kunt u bij ons terecht bij een van onze specialisten. 

Bekijk de flyer voor meer informatie over het opleidingsaanbod van Avéro Achmea