WIA Aanvullingen omgezet naar AOW-volgend

Nieuws

Al veel WIA Aanvullingen omgezet naar AOW-volgend

10 mei 2021 1 minuut

Door mogelijke verhogingen van de AOW-leeftijd in de toekomst ontstaat er misschien een inkomensgat voor (zieke) medewerkers van uw relaties. Om dit te voorkomen biedt Avéro Achmea uw relaties vanaf 1 januari 2021 de mogelijkheid om de eindleeftijd van een WIA-verzekering automatisch aan te laten sluiten op de werkelijk AOW-leeftijd. Dit noemen wij AOW-volgend. Hiermee helpen wij hen te voldoen aan hun zorgplicht.

Veel van uw relaties kozen al voor de AOW-volgende vergoeding per 1 januari 2021
Inmiddels heeft al een groot aantal relaties het contract per prolongatiedatum omgezet. Wordt een medewerker vanaf dit jaar ziek? Dan sluit de vergoeding gegarandeerd aan op de AOW-leeftijd. Ook hebben een aantal relaties gebruik gemaakt van de mogelijkheid om medewerkers die al sinds 2020 ziek zijn tegen een koopsom mee te verzekeren.  

Omzetten van bestaande contracten mogelijk via nieuw offertetraject
Vanaf 1 april 2021 is het niet meer mogelijk bestaande contracten met terugwerkende kracht om te zetten naar AOW-volgend. Wilt u bestaande contracten toch omzetten? Dan kan dit alleen door het opstarten van een nieuw offertetraject.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. U bereikt hen op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via 055 579 21 00. Mailen kan ook naar inkomen.avero@achmea.nl.

Ook interessant voor u