'Checklist kasonderhoud' als hulpmiddel

Agrarisch

Onderhoud kas met de ‘checklist kasonderhoud’ als hulpmiddel

28 jun 2021 1 minuut

Goed onderhoud heeft veel voordelen. Zo zijn er in de afgelopen jaren aanzienlijk minder watersilo’s geklapt door regelmatige keuringen en zijn door de uitvoering van elektrakeuringen minder branden ontstaan. Voor kasonderhoud ontwikkelden wij de ‘checklist kasonderhoud’.

Kassen blijven steeds langer staan en worden intensiever gebruikt. Storm, regen en vorst kunnen invloed hebben op de kwaliteit van een kas of bedrijfsgebouw. Laat uw relatie daarom regelmatig zijn of haar kas of bedrijfsgebouw controleren. Door bijvoorbeeld te letten op weggespoelde grond rondom de kas, verzakkingen van de leidingen, gebroken ruitjes en lekkages.

Om de kas sterk te houden is onderhoud nodig 
Een schade begint altijd op de zwakste plek van de kas. Met partijen in de sector ontwikkelden wij de checklist kasonderhoud. De lijst is getoetst door TNO Bouw. Op deze lijst staan de elementen die van belang zijn om kassen sterk te houden. Handig voor uw relaties in de glastuinbouw. 

Meer informatie over onderhoud in de glastuinbouw

  • Goed onderhoud van de watersilo.
  • Gezond gewas vraagt om een topconditie van de WKK- en middenspanningsinstallatie (preventiekaart

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst Agro helpen u graag. U bereikt hen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur via 071 568 98 90. Mailen kan ook naar acceptatie.glastuinbouw@achmea.nl

Ook interessant voor u