Aan de slag met Directe Schadeafhandeling

Volmachten

Aan de slag met Directe Schadeafhandeling voor particuliere personenauto’s

24 mrt 2021 2 minuten

In de vorige nieuwsbrief nodigden we u uit voor het webinar van het Verbond over Directe Schadeafhandeling voor volmachten. Was u daar niet bij? Dan laten we graag nog even kort weten wat Directe Schadeafhandeling voor u en uw relaties betekent.

Materiële schade sneller en eenvoudiger afhandelen
In juli 2021 starten verzekeraars met het afhandelen van de materiële schade aan particuliere personenauto’s van hun eigen WA-verzekerde klanten. Het gaat om klanten waarbij de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig, waarvan die bestuurder aansprakelijk is. Met deze regeling kan deze schade straks sneller en eenvoudiger worden afgehandeld.

Een uitgebreide toolkit helpt leden van het Verbond op weg bij het invoeren van Directe Schadeafhandeling.

Dit levert Directe Schadeafhandeling op
Bij bijna alle schade meldt de klant zich bij zijn eigen, vertrouwde verzekeraar. Dat geldt voor de inboedel- en opstalverzekering, maar ook bij de all risk dekking van de autoverzekering. Alleen bij de WA-dekking is dat niet zo. En dat leidt vaak tot teleurstelling bij de klant. En tot argwaan: wie is die andere verzekeraar dan? Overstappen op de Directe Schade-afhandeling heeft dan ook veel voordelen:

  • Schade wordt eenvoudiger en efficiënter afgehandeld voor de consument.
  • De consument klopt gewoon aan bij de eigen verzekeraar, en meldt zijn schade bijvoorbeeld via een app.
  • Het indienen van een claim kost de consument én de verzekeraar straks minder tijd, omdat niet meer uitgezocht hoeft te worden wie de aansprakelijke verzekeraar is.
  • De consument hoeft niet meer zelf in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij.
  • Verzekeraars komen dichter bij hun eigen klant te staan. Door nauwer contact met de eigen klant kunnen zij werken aan een hogere klanttevredenheid en een sneller afhandelingsproces.
  • Daarnaast kunnen verzekeraars de klant laten profiteren van dienstverlening die er al is voor eigen allrisk verzekerden. Zo kunnen klanten hun voertuig via het netwerk van de verzekeraar laten herstellen, zodat ze verzekerd zijn van kwaliteit.
  • Consumenten hebben een relatie met de eigen verzekeraar, als ze niet tevreden zijn met de dienstverlening kunnen ze daaraan gevolg geven door het opzeggen van de verzekering.

Blijf op de hoogte
Het NVGA en Stichting EPS laten u weten welke aanpassingen in Clearinghuis nodig zijn om het afhandelen van WA-claims mogelijk te maken. Nieuwsgierig? Kijk alvast voor meer informatie op de site van Stichting EPS.

Ook zijn het Verbond en Stichting EPS van plan om trainingen te organiseren over Directe schaderegeling en de OVS (Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling). Het is een goed idee om berichten hierover in de gaten te houden en deze trainingen te volgen.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Ook interessant voor u