Gebruik van Podium steeds makkelijker

Digitalisering

Podium gebruiksvriendelijker met 3 nieuwe instructievideo’s

28 mrt 2023 1 minuut

Samen met u breiden wij Podium steeds verder uit. Zodat samenwerken met ons nóg makkelijker wordt. Om ook het gebruik van Podium makkelijker te maken, ontwikkelden we een aantal instructievideo’s. Deze video’s laten zien hoe u inlogt in Podium, hoe u een AOV offerte maakt en hoe de klantomgeving Mijn Avéro Achmea werkt.

Instructievideo ‘Inloggen op Podium’

Als adviseur logt u in op Podium met eHerkenning. In de instructievideo Inloggen op Podium laten we zien hoe u dit doet. 

hulp bij inloggen

Instructievideo ‘AOV offerte- en aanvraagproces in Podium’

Een AOV offerte maakt u eenvoudig zelf in Podium. In de instructievideo AOV offerte- en aanvraagproces in Podium laten we u stap voor stap zien hoe u dit doet. En hoe u een AOV offerte omzet in een aanvraag nadat uw relatie akkoord is gegaan met de offerte.

AOV offerte aanvraag proces

Instructievideo ‘Inloggen Mijn Avéro Achmea en AOV aanvraag afronden’

Heeft u in Podium een AOV offerte omgezet in een aanvraag? Dan vragen we uw relatie de aanvraag af te ronden door een digitale gezondheidsverklaring in te vullen. Dit doet uw relatie in de klantomgeving Mijn Avéro Achmea met de veilige inlogmethode iDIN. Hoe dit werkt, laten we zien in de instructievideo Inloggen Mijn Avéro Achmea en AOV aanvraag afronden. Deel deze video dus gerust met uw relatie. Uzelf krijgt met deze video inzicht in de klantomgeving. 

hulp bij AOV afronden
Neem gerust contact met ons op: 055 579 21 00
Heeft u vragen of wilt u iemand mee laten kijken via co-browsing? Onze Commerciële Binnendienst helpt u hier graag bij. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Of stuur een e-mail naar: inkomen.avero@achmea.nl.  

Ook interessant voor u