Jaap de Louw en Jaap Breugem

Het beste van 2 werelden

Agrarisch

‘De basis van de BedrijfActiefPolis Agrarisch? De dagelijkse adviespraktijk’

13 jun 2023 2 minuten

De nieuwe BedrijfActiefPolis Agrarisch van Avéro Achmea sluit erg nauw aan op de dagelijkse adviespraktijk van adviseurs. “Dat komt omdat we ze actief bij de ontwikkeling hebben betrokken”, vertellen Jaap de Louw (Avéro Achmea) en Jaap Breugem (manager Agro). “Die aansluiting zie je nu terug in een online omgeving vol gebruiksgemak. In 24 goede verzekeringen, zakelijke én particuliere. En in een perfecte dienstverlening.” 

De adviseurs die bij de ontwikkeling betrokken waren, zijn allemaal gespecialiseerd in de agrarische sector. “Een bewuste keus”, vertelt Jaap de Louw. “Agrarisch ondernemers zijn het beste geholpen met adviseurs die de sector zelf heel goed kennen.”

‘We bieden het beste van 2 werelden’

Agrarisch ondernemers kunnen de BedrijfActiefPolis Agrarisch afsluiten bij 75 advieskantoren die gespecialiseerd zijn in de agrarische sector. Jaap de Louw: “12 van die kantoren dachten meer dan een jaar lang met ons mee. Ze gaven input, leverden kritiek en deden suggesties over hoe iets anders of beter kon. Dit combineerden we met onze eigen kennis van verzekeren. En met onze vergaande agrarische kennis waar wij als Achmea expert in zijn. Zo bieden we het beste van 2 werelden: een verzekeringsoplossing die meer zekerheid geeft. En heel veel adviesruimte aan adviseurs.”

‘Agrarische ondernemers hebben hun adviseur nodig’

Jaap Breugem: “Zeker in deze complexe tijd hebben agrarische ondernemers hun adviseur nodig. Iemand die ze helpt bij het maken van de juiste keuzes voor hun bedrijfscontinuïteit. Daarom gaat de BedrijfActiefPolis Agrarisch niet alleen over 24 verzekeringen in 1 pakket. Belangrijk kenmerk is ook de dienstverlening eromheen. Die leveren wij. We stellen kennis over de sector beschikbaar. Over wetten en regels. En over preventieve maatregelen die agrariërs kunnen nemen om risico’s te beheersen. Want het voorkomen van schades is cruciaal om de sector verzekerbaar te houden. Zeker met de hoge risico’s van nu.”

‘Onze online omgeving Podium zorgt voor een soepel aanvraagproces’

Een klant goed verzekeren, begint met een soepel aanvraagproces. De online omgeving van de BedrijfActiefPolis Agrarisch biedt daarom veel snelheid en veel gebruiksgemak. Jaap de Louw: “Een offerte aanvragen doen adviseurs in Podium. Dat is ons nieuwe digitale offerte- en acceptatieplatform. Je moet het zien als de digitale toegangspoort tot al onze dienstverlening. Via Podium regelen adviseurs straks ál onze schade- en inkomenverzekeringen. Voor AOV kan dat al. De BedrijfActiefPolis Agrarisch is binnenkort beschikbaar. Verzuim en MKB Schade volgen later dit jaar.”

Extra functies vergroten de service

Het aanvragen van offertes in Podium gaat gepaard met allerlei extra functies. Die helpen adviseurs hun serviceniveau te verhogen. Zo kunnen ze in Podium gebruik maken van co-browsing. “Hierbij kijken we desgewenst en online met de adviseur mee als deze vragen heeft. Bijvoorbeeld over acceptatievoorwaarden”, legt Jaap de Louw uit. “Verder stuurt Podium de adviseur notificaties. Zoals een herinnering aan een geplande technische inspectie bij een klant. Ook bevat Podium een track-en-trace-functie. Daarmee kan de adviseur eenvoudig de voortgang van een offerteaanvraag of acceptatietraject volgen.”

‘We willen de logische partner in risicobeheersing zijn’

Jaap Breugem: “De basis die we nu samen met adviseurs legden, helpt ons enorm bij alles wat we nog voor de agrarische sector willen betekenen.” En dat is veel, als het aan de heren ligt: “We willen nu en straks de logische partner in risicomanagement zijn. Voor elke agrarisch adviseur, voor elke agrarische ondernemer.”

Ook interessant voor u