Training Risicoadviseur

3 redenen waarom adviseur Dennis Steenland de training volgde

Risicomanagement

3 redenen waarom adviseur Dennis Steenland de training Risicoadviseur volgde

29 mrt 2021 2 minuten

Verzekeringsadviseur Dennis Steenland volgde in september de training Risicoadviseur bij Avéro Achmea. Reden: zijn ambitie om zich verder te ontwikkelen in risicomanagement. De 2-daagse training gaf hem voldoende handreikingen. Niet alleen om in de praktijk van alledag met dit specialisme aan de slag te gaan maar ook om binnenkort aan de opleiding Praktisch Risicomanagement te beginnen. Wat hij de pluspunten van de training vond, vertelt hij hieronder.

Pluspunt #1 Het brengt een verdieping van kennis
“Wil je aan de slag met risicomanagement? Dan vind ik deze training een echte aanrader. Het is een korte, krachtige verdieping van je kennis op een heel specifiek gebied. Verdieping bovendien waarbij je de ouderwetse manier van risico’s beheersen los leert laten. Want deze training gaat niet over verzekeringen en polissen. Wel over risico’s beoordelen, over het communiceren met relaties over hun bedrijfsdoelen. Over de risico’s én kansen die ze daarbij zien. En over hoe je een relatie overtuigt om aan risicomanagement te doen.”

Pluspunt #2 De training Risicoadviseur heeft een praktische aanpak

“De training duurt 2 dagen. Top natuurlijk, want we hebben het allemaal hartstikke druk. Die 2 dagen zijn een ontdekkingstocht, zeker voor wie zich nog niet op de weg van risicomanagement begeeft. De dagen zijn bovendien heel praktisch ingevuld. Zo oefen je je gesprekstechnieken en leer je hoe je effectief communiceert met mensen. Ook het enthousiasme van de trainers werkt aanstekelijk. Zij brengen praktijkervaring mee en geven je zo een uitstekend inkijkje in het vak.  

Die 2 dagen zijn een ontdekkingstocht, zeker voor wie zich nog niet op de weg van risicomanagement begeeft.

Pluspunt #3 Risicoadviseur is een mooie opstap naar onderscheidend vermogen
“Ik denk dat risicoadvies de toekomst heeft. Het is één van de manieren om onderscheidend te zijn, want verzekeringen worden meer en meer online afgesloten. Risicoadvies geeft je de kans om toch bij die relaties over de vloer te komen. Om hun bedrijf door te lichten en met veel mensen te spreken. Of het nu gaat om een autodealer, een architectenbureau of een producent in voedingsmiddelen. Deze training is een uitstekende opstap naar die adviesrol. Voor mij is het in ieder geval een goede inleiding geweest voor mijn volgende ‘hoofdstuk’: het volgen van de opleiding Praktisch Risicomanagement (voorheen premaster Risicomanagement) van Avéro Achmea”.

Corona maakt ondernemers risicobewust
Dennis was na de training graag in volle vaart met risicoadvies aan de slag gegaan. “Veel relaties spreken, gesprekken voeren op de manier zoals ik daar in de training ervaring mee opdeed. Ik had er zin in. Corona maakte het wel wat lastig.” Want vrij snel na afronding ervan, in september 2020, werden strengere maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus terug te dringen. “Dat had consequenties voor mijn contact met ondernemers. Dat verliep vanaf dat moment weer veelal online. Activiteiten beperkten zich tot lopende zaken. Gelukkig komen in online gesprekken de risico’s ook voorbij. Maar ‘online’ vervangt niet de persoonlijke gesprekken met directie én medewerkers. Of dat rondje over afdelingen om met eigen ogen te zien waar dat bedrijf mee bezig is. Wat ik momenteel wel merk, is dat ondernemers nu meer nadenken over hun onderneming en onzekerheden. Corona maakt ze risicobewuster. Dat is overigens iets wat je als risicoadviseur ook zelf moet stimuleren. En op in kan spelen. Dus zodra het kan, sta ik mijn relaties ook offline weer bij met risicoadvies, zodat zij hun bedrijfsdoelen kunnen behalen.” 

Het is tijd om klassiek risicomanagement achterwege te laten. Benieuwd waarom? Lees dan het interview met senior risicoadviseur Martin van Staveren.

 

Ook interessant voor u