overstroming

Schade vóór zijn is beter dan herstellen

Nieuws

Weersinvloeden: oplossingen die helpen om schade te beperken

13 jun 2023 1 minuut

Hevige stormen en overstromingen, hoosbuien of juist langere periodes van droogte. We merken allemaal dat ons klimaat verandert. Dat vraagt om meer aandacht voor en advies over deze risico’s en preventiemaatregelen. Want schade vóór zijn is nog altijd beter dan schade herstellen. Ook om het verzekeren van klimaatgerelateerde schade betaalbaar te houden. Wat kunnen we doen om waterschade te beperken?

Extreem weer zorgt voor een recordbedrag aan schade
De schadelast die door het klimaat wordt veroorzaakt, neemt toe. In 2022 werd er meer dan € 886 miljoen uitgekeerd voor schade door bijvoorbeeld stormen, overstromingen, bliksem en hagel. Dat bedrag was nog nooit zo hoog. Lees meer over de impact van extreem weer in de jaarlijkse Klimaatschademonitor van het Verbond van Verzekeraars.

Voorkom en beperk waterschade met het Risico Reductie Plan
Zelfs met een goede verzekering blijft schade vervelend. Goed risicomanagement kan veel schade voorkomen en preventieve maatregelen verkleinen al snel de kans op schade door extreem weer. Daarom is er het Risico Reductie Plan. Vol tips voor beheersmaatregelen en oplossingen met gunstige prijsafspraken van onze partners. Vraag bij 1 van onze partners gerust vrijblijvend een offerte aan voor uzelf en uw relaties.

Een slecht onderhouden dak is de belangrijkste oorzaak van waterschade
Een dak regelmatig inspecteren, schoonmaken en een goed onderhoudsplan voorkomt veel schade. Hoe zit het met de conditie van het dak, de dakranden, de hemelafvoeren en loszittende (stormgevoelige) delen? Een dakinspectie maakt al snel veel zichtbaar en kleine reparaties worden meteen gedaan. Onze partners van het Risico Reductie Plan nemen alle zorg uit handen. Lees meer over dakonderhoud preventietips en oplossingen.

Een goed afvoersysteem voorkomt veel waterschade
Wateroverlast door een slechte afvoer komt regelmatig voor. Water vindt altijd de makkelijkste weg en komt door plafonds, muren en vloeren. De oorzaak van waterschade opsporen en de riolering preventief inspecteren kan tegenwoorden met slimme camera’s. En met de nieuwste technieken is hak- en breekwerk om de afvoer en de riolering te repareren vaak niet eens meer nodig. Lees meer over rioleringsbeheer en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op
Onze collega’s van de Commerciële Binnendienst helpen u graag. Ze zijn er van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via 088 462 46 10. Mailen kan ook naar CBDschade@avero.nl.

Ook interessant voor u